Odlične igre golobradog Partizanovog napadača Lazara Markovića zagolicale su maštu navijača, pa ga je fudbalska čaršija već „prodala“ Fiorentini, čiji dres nose nekadašnji klinci crno-belih Gulan, Jovetić, Ljajić i Nastasić.


– Nemamo ponudu Fiorentine za Lazara. Nisu nas čak ni kontaktirali. Ali, ne bih bio iznenađen da su ozbiljno zainteresovani za njega. To su verovatno i mnogi drugi evropski klubovi, jer se radi o vrlo talentovanom igraču – sportski direktor našeg prvaka Mladen Krstajić poriče glasine o novom poslu sa „ljubičastima“ i uverava da klub iz Firence „nema pravo preče kupovine“.

Da li je mali Markec na prodaju? Ove zime, recimo?

– Nije. Rano mu je za odlazak. Ima samo 17 godina, a u prvom timu igra samo dva, tri meseca. Markec ima veliki potencijal, ali ne smemo ga opterećivati ili mu tražiti da nosi i vodi igru Partizana. Stariji su zaduženi za to. Moramo voditi računa da ne podlegne svim ovim stvarima, koje su mu se (pre)brzo desile.

Da li je to stav kompletne uprave? Nastasić je otišao sa 18 leta, a da nije ni debitovao za prvi tim?

– U vreme Matijine prodaje bio sam igrač, a ne direktor. Ponavljam, nisam za brzu prodaju Markovića i to u jeku dogovorenog podmlađivanja ekipe. Ostali članovi uprave će vam sami reći šta misle – kaže Krstajić, koji je s trenerom Stanojevićem neuspešno pokušao da odloži letošnju prodaju 19-godišnjeg Stefana Savića Mančester Sitiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari