Lazović: Staćemo uz građane Novog Sada koji se nalaze na braniku javnih interesa 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Poslanik Ne davimo Beograd Radomir Lazović danas je pružio podršku ljudima u Novom Sadu koji su uhapšeni nakon što su sprečili početak radova na izgradnji četvrtog mosta preko Dunava u Novom Sadu.

„Hteo bih da pružim podršku ljudima u Novom Sadu, kao što smo bili uz njih kada se donosio Generalni urbanistički plan, kada sam lično napadnut od strane batinaša SNS, tako ćemo uvek stati uz građane koji se nalaze na braniku javnih interesa“, rekao je Lazović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je ocenio da je hapšenje trebalo da poruči građanima da treba da se plaše svoje policije i svojih institucija koji „u saušesništvu sa investitorima donose štetne odluke“.

„Mi ćemo zastupati interese građana u Narodnoj skupštini i naša poruka je da ne treba građani da se plaše, već oni koji krše zakon“, poručio je Lazović.

Nekoliko desetina aktivista od jutros pokušava da spreči radnike kineske kompanije „CRBC“ (China Road and Bridge Corporation) da postave ogradu oko budućeg gradilišta za novi most preko Dunava u Novom Sadu.

Posle toga, aktivisti su, kako navode, pozvali policiju, ali ona nije došla da proveri o kakvim se tu radovima radi i ko su kineski državljani, već su postavili kordon naspram aktivista, kako bi omogućili radnicima da obave posao.

Ispred policijske stanice u Novom Sadu, u Ulici Pavla Papa, počeli su da se okupljaju građani sa zahtevom da se na slobodu pusti sedmoro aktivista koji su uhapšeni danas na Šodrošu, pošto su sprečili početak radova na izgradnji četvrtog mosta preko Dunava u tom gradu.

Aktivistkinja Daniela Stojković, koja je prva, od ukupno devetoro aktivista, uhapšena jutros na Šodrošu puštena je iz policije.

U međuvremenu, na lice mesta stigao je lider Ekološkog ustanaka i poslanik odborničke grupe Moramo-Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta koji se obratio policiji.

Poslanik Narodne stranke u Skupštini Srbije Borislav Novaković izjavio je danas da policija hapsi i privodi aktiviste u Novom Sadu koji se bune i protive načinu na koji se gradi „kineski most“ u tom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari