Liberalno-demokratska partija odbacila je optužbe dosadašnjih članova te stranke u Novom Sadu da nisu imali slobodu u odlučivanju i istakla da nema osnova da vrh stranke i predsednika okrivljuju za sopstvene višegodišnje slabe rezultate i neuspehe.


Oko 40 članova novosadskog Odbora LDP istupilo je iz te stranke jer su, kako su istakli u saopštenju, umorni od „borbe sa vetrenjačama“ budući da se ona pretvorila u „privatno političko preduzeće svog predsednika i uske grupe ljudi iz njegovog okruženja“.

Kako se navodi u saopštenju, koje su potpisali dosadašnji funkcioneri LDP Saša Rudaljević, Srđan Radosavljević, Nenad Popović, Ivan Gobor, Slobodan Čubrilo, Duška Danilov i Željko Antonić, stanje u stranci je „prešlo granicu izdržljivosti“, zbog čega su odlučili da istupe, kao i još 30 aktivista.

Predsednik Pokrajinskog odbora LDP Dušan Mijić rekao je da se radi o grupi koja nema rezultate i nije uspela da stvori jaku gradsku organizaciju i nije spremna da podnese odgovornost za neuspehe.

Gradski odbor je, kako je rekao Mijić, imao potpuno slobodu unutar stranke da sam preduzima političke akcije i nema osnova da se vrh stranke i predsednik okrivljuju za sopstvene višegodišnje slabe rezultate.

– Članovi GO vrlo su dobro upoznati da se unutar stranke sprovode izbori i da je to prilika da budu ponovo birani na izbornoj skupštini na kojoj je trebalo pružiti mogućnost članstvu da oceni njihov rad – rekao je Mijić.

Mijić je dodao da će biti organizovani novi izbori na kojima će biti izabrano novo rukovodstvo, a da će do tada Predsedništvo odrediti mere i poteze koji će dovesti da se organizuje nova skupština na kojoj će se izabrati to rukovodstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari