Lečić najavljuje tužbe zbog "najbrutalnije kampanje" protiv njega 1Branislav Lečić Foto: Demokrate Srbije

Glumac Branislav Lečić najavio je danas podnošenje tužbi za naknadu štete za povredu časti i ugleda, nakon, kako je ocenio, „najbrutalnije kampanje“ koja se vodi protiv njega i „besprizornog ponašanja na koje je prinuđen da reaguje“, piše N1.

Lečić je u pisanoj izjavi naglasio da je uslov pravne države poštovanje pravosudnih odluka, a on ima
pravosnažnu odluku Višeg javnog tužilastva u Beogradu kojom je utvrđeno da „nikakvog silovanja, sile ili bilo čega drugog nije bilo“ u njegovom slučaju.

On navodi da je tom odlukom navedeno da je glumica Danijela Štajnfeld iznela strašne neistine, a samim tim je počinila krivično delo lažnog prijavljivanja.

Posle svega, posle pravosnažne odluke i Apelacionog javnog tužilaštva, jasno je bilo da neće biti lak proces skidanja užasne i nepravedne ljage sa mog imena. Bio sam spreman na to, ali ne i na ovo besprizorno ponašanje na koje sam prinuđen da odreagujem, poručio je Lečić.

„Nakon najnovijih dešavanja u kojima se vodi najbrutalnija kampanja protiv mene, obaveštavam javnost sledeće: primećujem da se pojedinci pozivaju na pravnu državu i druge prozivaju zbog nepostojanja iste. Uslov pravne države je poštovanje pravosudnih odluka“, naveo je u saopštenju.

Lečić je danas naveo da je nakon posle pravosnažne odluke i Apelacionog javnog tužilaštva „jasno bilo da neće biti lak proces skidanja užasne i nepravedne ljage“ sa njegovog imena.

„Bio sam spreman na to, ali ne i na ovo besprizorno ponašanje na koje sam prinuđen da odreagujem. Ne samo od danas, ili unazad par dana, od prvog dana – 22. marta 2021, svako ko je iznosio ili pronosio što god iz mog ličnog života, a što škodi mojoj časti i ugledu, i dovodi do teških posledica, biće krivično procesuiran zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo iz člana 172 Krivičnog zakonika (Iznošenje ličnih i porodičnih prilika). Pored toga, protiv svakog prijavljenog za gore navedeno krivično delo ili drugo krivično delo na moju štetu, biće podneta tužba za naknadu štete za povredu časti i ugleda“, najavio je Lečić.

Prethodno je ekipa predstave Ateljea 212 koja je gostovala na Susretima pozorišta u Brčkom povukla svoje učešće kada je saznala, kako je navela, da je Lečić član žirija. Potom su se i reditelj Kokan Mladenović, reditelj predstave „Šindlerov lift“, i pisac Darko Cvijetić povukli sa te manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari