Četiri grada u Srbiji domaćini su Evropskog prvenstva u rukometu. Ipak u gradu koji nije domaćin, u Rumi, ovih dana, dogodio se jedan zanimljiv susret. U Gradskoj kući, predsednik Opštine Ruma Goran Vuković organizovao je prijem za bivšeg legendarnog rukometaša, reprezentativca Jugoslavije, Zlatka Portnera.


Portner je stigao u Rumu u društvu članova uprave RK ‘’Sloga’’ iz Hrtkovaca, kluba iz koga je potekao i vinuo se u svet rukometa. Uz napomenu da Hrtkovci imaju dobar rukometni klub, i sportsku tradiciju, predsednik Vuković je naglasio će podržati napore da se ta masovnost u sportu održi, da jednog dana ovde dobiju novog Zlatka.

Inače, Zlatko Portner je detinjstvo i ranu mladost je proveo u Hrtkovcima gde je i počeo prve korake u rukometu, a potom ga je rukomet odveo najpre u Crvenku, pa u Šabac, a onda u svet. Iza njega je plodna sportska karijera, šest osvojenih kupova šampiona, što u reprezentaciji Jugoslavije, što kao igrač Barselone. Sada živi u Švajcarskoj, trener je kluba „Handbau Grauholt’’. Često dolazi u Srbiju, želi da mlade rukometaše Hrtkovaca odvede u Švajcarsku, da obezbedi sponzore i koliko je moguće da omasovi rukomet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari