Bruklin je u pokušaju da prestigne Njujork i domogne se treće pozicije na Istoku napravio kiks na svom terenu i to protiv direktnog rivala za četvrto mesto. Atlanta je na leđima Smita i Harforda ostvarila trijumf u Bruklinu (105:93), kojim su napravili važan iskorak u pokušaju da se domognu četvrte, a možda i treće pozicije pred plej-of. Ukoliko Smit i Harford budu nastavili sa odličnim partijama Houksi neće biti daleko od cilja. Smit je imao učinak od 21 poena i sedam skokova, dok je Harford uz 22 poena pridodao i 11 skokova.


– Bruklin nam sada beži samo jednu pobedu. Pre samo nedelju dana bili smo sedmi, skoro osmi, što nas je nateralo da zaigramo bolje i budemo kvalitetniji tim. Sada smo blizu četvrtog mesta, a realno mogli bismo i do trećeg – naveo je Harford.

Lejkersi su i bez Brajanta nastavili sa dobrim partijama. Oni su protiv Sakramenta ostvarili šestu pobedu u poslednjih sedam mečeva (113:102). „Jezerdžije“ su u odsustvu lidera tima igrali po taktovima Entoana Džejmisona (27p) i Mete Vrld Pisa (22p). Brajant je nakon povrede zgloba u duelu sa Indijanom pokušao da igra u duelu sa Sakramentom, ali zbog rovitosti i bolesti to nije bilo moguće.

– Ne tražimo izgovore. Pogledali smo se u ogledalo i rekli: „Na nama je da napravimo preokret.“ Mislim da igramo dobro od Ol-star pauze, uprkos tome što smo ostali bez Kobija. Konačno igramo kao plej-of tim i nadam se da ćemo tako nastaviti – apostrofirao je Džejmison.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari