Najbolji teniser sveta Novak Đoković „častio“ je sebe odlaskom na NBA meč između Los Anđeles Lejkersa i Atlante u Stejpls centru, nakon što je maestralnom igrom stigao do četvrte titule u Dubaiju pobedom nad Čehom Tomašom Berdihom.

Srpski igrač je izazvao oduševljenje u „gradu anđela“ koliko među navijačima toliko i među NBA zvezdama poput Kobija Brajanta, Dvajta Hauarda i Stiva Neša. Đoković je pre početka meča dobio priliku da šutira trojke i jednu je pogodio, što je propraćeno ovacijama, koje su bile uvod u erupciju oduševljenja kada su Lejkersi na kraju trijumfovali nad Atlantom sa 99:98 i upisali 30 pobedu ove sezone. Đoković je u svlačionici posetio košarkaške zvezde, a poseban povod za razgovor imali su Novak i Hauard jer je centar Lejkersa kao mlad igrao tenis. Naravno, Novak nije propustio priliku da se našali, pa je „dobacio“ Hauardu da je siguran da je zbog visine imao ubitačan servis, na šta je košarkaš odgovorio da je u pravu, ali da je bekhend ipak bio njegovo najjače oružje.

Đoković je Lejkerse posetio uoči humanitarnog meča pod nazivom „LA izazov“, gde je sinoć igrao protiv američkog tenisera Mardija Fiša, a zatim i u dublu u paru sa Pitom Samprasom. Novaku i čuvenom Amerikancu suprotstaviće se sa druge strane mreže najbolji dubl sveta u sastavu Bob i Majk Brajan, a na humanitarnom turniru učestvovaće i Amerikanac Džejms Blejk i Nemac Tomi Has. Svi oni pokušaće zajedničkim snagama da prikupe novac za razne fondacije među kojima je i Novakova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari