Lekar sa VMA: Devojčica koja je udarena na pešačkom prelazu u Ulici vojvode Stepe van životne opasnosti 1Foto: B. Cvejić

Petnaestogodišnja devojčica M.Đ, koju je na obeleženom pešačkom prelazu u Ulici vojvode Stepe udarila automobilom N.K. 26. juna, nakon sedam dana prebačena je sa intenzivne nege na odeljenje, kazao je za RTS glavni dežurni hirurg na VMA Nebojša Marić.

Prema njegovim rečima, devojčica je u dobrom stanju i van životne opasnosti je.

Zbog saobraćajne nesreće, u kojoj je M.Đ. zadobila teške telesne povrede, N. K. je uhapšena i Drugi osnovni sud u Beogradu odredio joj je pritvor do 30 dana.

Okrivljenoj se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Drugo osnovno javno tužilaštvo je navelo da je osumnjičena saobraćajnu nezgodu izazvala sa umišljajem, s obzirom da je vozilom upravljala pod dejstvom alkohola od 1.51 promila alkohola u krvi i jer je do nezgode došlo na pešačkom prelazu.

Prema podacima iz registra prekršajnih sankcija protiv osumnjičene su podneta 33 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog izvršenja prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, a po kojim zahtevima je Prekršajni sud u Beogradu doneo 11 osuđujućih presuda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari