Bazare zdravlja iznedrile su naše zdravstvene ustanove i oni su se proširili po čitavoj Vojvodini i Srbiji. Uspeli smo u nameri da zdravstveni radnici dolaze na noge građanima i profesionalno obavljaju svoj posao. Na ovaj način dobijamo kompletan presek zdravstvenog stanja našeg stanovništva i dobar osnov za dalje preduzimanje mera.

Bazare zdravlja iznedrile su naše zdravstvene ustanove i oni su se proširili po čitavoj Vojvodini i Srbiji. Uspeli smo u nameri da zdravstveni radnici dolaze na noge građanima i profesionalno obavljaju svoj posao. Na ovaj način dobijamo kompletan presek zdravstvenog stanja našeg stanovništva i dobar osnov za dalje preduzimanje mera. Od ove godine uveli smo i zdravstvene kartone za građane koji posećuju bazare, pa će biti u prilici da upoređuju svoje zdravstveno stanje, rekao je predsednik Opštine Inđija Goran Ješić na Bazaru zdravlja održanom ovih dana u Krčedinu.
Inače, peti krug „Bazara zdravlja“ odvija se u naseljenim mestima inđijske opštine. Prošle nedelje preventivni pregledi obavljeni su u Čortanovcima, Slankamenačkim Vinogradima i Krčedinu, ove nedelje su zakazani u Ljukovu, Jarkovcima i Beški.
Svi građani koji žele mogu bez zdravstvene knjižice, uputa i čekanja da provere šećer u krvi, masnoću, krvni pritisak, urade EKG, provere telesnu težinu, dobiju savete i brošure o zdravom životu i zdravoj ishrani. Bazari zdravlja odvijaju se u organizaciji Doma zdravlja „Dr Milorad – Mika Pavlović“ i Specijalne bolnice „Dr Borivoje Gnjatić“ Stari Slankamen uz finansijsku podršku Opštine Inđija i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i socijalnu politiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari