U Srbiji na jednog lekara ide 350 pacijenata: Da li zdravstvene ustanove ispunjavaju propise?

Ostavite komentar


  1. Deo lekara je u privatnoj praksi te brojka od 20.000 lekara treba da se smanji na 17-18000. Privatni sektor nije uključen u drzavno osiguranje. Najveci problem je loša destimulišuca organizacija u zdravstvu .

  2. Nadriapotekarstvo.
    Crvena traka posle cele lekarske procedure nema na antibiotike.
    Možeš sve ponovo.
    „Rezept“?

  3. Ovo je računato kao prosečna plata.. onaj što ima platu od 1000 evra i onaj sa 20 evra u proseku je plata 500 evra.. Izabrani lekari u domu zdravlja imaju od 1000-2000 pacijenata, negde i više, bar pedijatri, pa nek mi sad neko objasni tih 350 po lekaru…čista glupost

  4. Vecina lekara radi paralelno ,u drzavnim i u privatnim klinikama. Korupcija je stravicna. Tako da podaci o broju pacijena ,kao i o mesecnim primanjima,nisu tacni. Molila bih lekarsku bransu,da barem poskidaju one Hipokratove zakletve i Svete Vrace,kao slavu,da nas ne vredjaju vise. Dacemo vam pare. Moramo.

  5. Ne razumem prethodni komentar. Zasto vredjate sve postene lekare koji rade kao crnci, mnogo vise nego ranije! Ako nekome MORATE da date pare zasto ga ne prijavite!

  6. A zasto nam penzionisani lekari rade,koji cak imaju i svoju kliniku…45..46..godina staza?Ko da se bez njih ne moze…nego im zinulo d… za pare i sve po partijskoj liniji!

  7. Tekst je baziran na poluinformacijama.
    Naime, nije naglašeno da li se radi samo o državnom sektoru, ili je obuhvaćen i privatni.
    S obzirom da je navedeni broj farmaceuta ( 1 395) isuviše mali, zaključila sam da se u tekstu govori samo o državnom sektoru.
    Konkretno, u oblasti farmacije (moj je fah, pa mogu pričati o tome) ima 7 200 farmaceuta po podacima Farmaceutske komore. Tako da bi ovde trebalo, istine radi, obuhvatiti i privatni sektor, jer i oni leče ljude, zar ne?
    S obzirom da ako poredimo sa EU, tamo u zavisnosti od države do države govorimo o privatnom ili kombinaciji privatnog i javnog sektora. Radi uporedivosti podataka, ove stvari trebaju biti egzaktne.

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 9

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.