Zamenik ombudsmana: U lekarskom izveštaju nema vidljivih povreda srpskih mladića, ovo je kršenje ljudskih prava 1Foto: Pixabay/Valelopardo

Zamenik kosovskog Ombudsmana Srđan Sentić izjavio je danas da postoje ozbiljni elementi koji ukazuju na kršenje ljudskih prava, uključujući nehumano postupanje policijskih organa prema uhapšenim srpskim mladićima u Severnoj Mitrovici.

Sentić je kazao za KosSev da postoje vidljive povrede kojih nema u lekarskom izveštaju.

On je obišao mladiće koji su početkom nedelje uhapšeni u Severnoj Mitrovici, a sinoć, nakon saslušanja pred sudom, pušteni uz meru jednomesečnog kućnog pritvora.

Sentić je naglasio da su „na telima nekih pritvorenika vidljive povrede u predelu glave, koje nisu zabeležene u lekarskim izveštajima, što izaziva dodatnu zabrinutost zbog nedostatka tih činjenica u zvaničnim medicinskim izveštajima“.

„Oni jesu priznali da su bili u alkoholisanom stanju, ali da se svega sećaju, kao i toga da se ni na koji način nisu nasilno ponašali prema policiji. Tvrde da su jedino postavljali pitanje policiji zašto ih legitimišu“, naveo je zamenik ombudsmana.

Četvorica mladića srpske nacionalnosti uhapšeni su u noći između ponedeljka i utorka, zbog, prema navodima policije, vređanja i napada na jednog policajca na mitrovačkom šetalištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari