Iako smo u drugom meču četvrtfinala Evrolige između CSKA i Partizana (77:50) na delu mogli da vidimo kako se sudi na domaćem terenu, to nikako ne može biti opravdanje za izuzetnio slabu partiju crno-belih.

Rusi su veoma lako probijali prvu liniju odbrane srpskog šampiona, dok u napadu Tepić i Rašić nikako nisu uspevali da spuste loptu svojim visokim košarkašima. Bez adekvatne unutrašnje igre i produktivnih kontranapada, Partizan nije bio u stanju da se ravnopravno suprotstavi zvaničnom prvaku Evrope. Uroš Tripković, jedan od bitnijih košarkaša u trenerskoj koncepciji Duška Vujoševića, smatra da je njegov tim ponovio greške iz prve utakmice.

– Ponovo smo loše započeli utakmicu. Nismo nametnuli naš stil igre koji nas je krasio u dosadašnjem delu Evrolige. Uveren sam da možemo bolje i konkretnije da se suprotstavimo Rusima. Iako je trenutni skor 2:0 za njih, mi se sigurno nećemo predati. Potrudićemo se da ih spremni dočekamo u Beogradu. Voleo bih da serija ne bude završena posle tri utakmice – istakao je bek šuter Partizana.

Kako bi najavljeni spektal u trećem meču bio potpun i nezaboravan, izabranici trenera Vujoševića trebalo bi da poprave igru u odbrani. Takođe, neophodno je da distribucija lopte u napadu bude brža, dok centarska linija u ofanzivi mora biti bliža protivničkom košu. Jedino će na takav način košarkaši Partizana u utorak 31. marta imati šanse da se suprotstave ekipi CSKA.

Rezultati

CSKA – Partizan 77:50 / 2:0

Barselona – Taukeramika 85:62 / 1:1

Panatinaikos – Sijena 79:84 / 1:1

Olimpijakos – Real Madrid 79:73 / 2:0

Treći mečevi četvrtfinala Evrolige odigraće se 31. marta na terenima ekipa koje su u prve dve utakmice bili gosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari