Dopisnik „Braničeva-Danas“ u ponedeljak oko 12 sati dobio je nekoliko poziva uzbuđenih građana koji su prijavili da je u toku hapšenje specijalnih jedinica u naselju Đura Jakšić u Požarevcu.

Dopisnik je tragom dojave došao ni lice mesta gde je zatekao kako nekoliko specijalaca „SAJ-a,“ u punoj opremi sa oružjem u ruci, istrčava iz specijalnog policijskog vozila vičući: „Policija! Da se niko nije mako. Ovo je hapšenje.“ U sledećem trenutku specijalci su savladali dvojicu mladića ekspresno im stavivši lisice na ruke. Vaš reporter se ponadao da će imati ekskluzivnu fotografiju hapšenja kriminalaca na licu mestu, rizikujući da i sam bude uhapšen, jer su specijalci negodovali što snima njihovu akciju. Međutim, ubrzo se sve razjasnilo, kada se iz pasaža gde se odigralo hapšenje pojavilo dobro poznato TV lice – Mašan Lekić. On nam je rekao da su snimane rekonstrukcije hapšenja za potrebe emisije „Dosije“ koja se emituje na „Prvoj“ televiziji i da se radi o poznatom slučaju serijskih pljačkanja zlatara, koji se dogodio 2009. godine.

Stanari, vlasnici lokala i prolaznici su negodovali, jer im je bio zabranjen prolaz u delu ulice Čede Vasovića u kojoj je snimana emsija.

– Odakle im pravo da se na ovaj način zabavljaju i zamajavaju. Nisu dozvoljavali da se priđe zgradama i ulazu u kome živimo da bi oni mogli da snimaju rekonstrukciju. Umesto da hapse dilere i narkomane oni snimaju filmove – komentarisao je jedan deo stanara, dok su drugi, mahom deca, bili oduševljeni viđenim scenama, koje su dosada mogli da vide samo na filmovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari