Gotovo da nema nijednog javnog i javnog komunalnog preduzeća koje nije u velikim dugovima. Svako svakome duguje, ali i svako od svakoga potražuje, pa je nedavno predsednik opštine dr Vladan Marinković apelovao na direktore javnih preduzeća, čiji je osnivač SO, da svoja potraživanja prema javnim firmama namiruju sporazumom, a ne sudski.

Gotovo da nema nijednog javnog i javnog komunalnog preduzeća koje nije u velikim dugovima. Svako svakome duguje, ali i svako od svakoga potražuje, pa je nedavno predsednik opštine dr Vladan Marinković apelovao na direktore javnih preduzeća, čiji je osnivač SO, da svoja potraživanja prema javnim firmama namiruju sporazumom, a ne sudski. Veliki dužnici su i građani. U ovom trenutku, sudeći po podacima Elektrodistribucije, neka domaćinstva nisu namirila obaveze čak nekoliko godina, a istovetna je situacija i sa pojedinim propalim leskovačkim firmama.
Portparol Elektrodistibucije Nebojša Stanković kaže da je u ovom trenutku dug korisnika ovom javnom preduzeću oko 1,4 milijarde dinara. Domaćinstva duguju oko 900 miliona dinara, zbog čega je tuženo 12.000 potrošača.
– Utužili smo samo one potrošače koji duže ne plaćaju struju da bismo zaštitili naša potraživanja, a vrednost sporova je oko 500 miliona dinara – pojašnjava Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari