Član bjelopoljskog parglajding kluba „Dinamik“ iz Bijelog Polja Dušan Simović zauzeo je treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji u četvrtom kolu Svjetskog kupa u Valoni u Albaniji, dok je sa timom Yagababa-Montenegro osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju.


Na ovom takmičenju, koje je održano od 9. do 11. maja, učestvovalo je sedamdesetak paraglajderista iz 25 zemalja gdje su nastupili najbolji svjetski takmičari u ovoj disciplini u pojedinačnoj konkurenciji.

Takođe, u trećem kolu Svjetskog kupa u Budvi članovi „Dinamika“ Sead Franca i Dušan Simović su osvojili deveto i dvanaesto mjesto, dok su njih dvojica na Državanom prvenstvu Crne Gore, takođe u Budvi, osvojili prvo i drugo mjesto.

– Jako sam zadovoljan rezultatima koje smo postigli, kako na takmičarskom tako i u organizcionom planu. Čestitam svim crnogorskim takmičarima na posignutim uspjesima i nadam se da ćemo zajedno nastaviti sa dobrim radom u budućnosti. Što se takmičenja u Svjetskom kupu tiče, ostaje da se održe tri runde i to u Kini i Njemačkoj, dok će finale biti u oktobru u Austriji. Takođe, u neformalnim razgovorima sa predstavnicima zemalja koje su bile i na takmičenju u Budvi čule su se ocjene da je naša organizacija bila jako dobra, ali i to da je letilište na Brajićima veoma atraktivno i kao takvo bi se trebalo naći u kalendaru Svjetskog kupa u narednoj godini, ali i prijedlog kandidature Vazduhoplovnog Saveza Crne Gore za domaćina paraglajding takmičenja kategorije FAI 1 odnosno Evropskog ili Svjetskog prvenstva, istakao je Simović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari