Bjelopoljski paraglajderisti Dušan Simović i Sead Franca osvojili su prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji u drugom kolu Svjetskog kupa u paraglajdingu u discipline precizno slijetanje, koje je tokom vikenda održano na Ohridu u Makedoniji.

Oni su nastupali u ekipi „Monte Para Pro“ zajedno sa pilotima iz Srbije Zoranom Petrovićem i Vladom Jankovićem.

– U konkurenciji od oko 60 takmičara iz osam zemalja koji su nastupali u 10 timova, bilo je jako teško postići ovaj rezultat. Vremenski uslovi su bili vrlo oštri, bas kao i konkurenti. Ipak, na kraju smo napravili sjajan rezultat i u odnosu na drugoplasirani tim iz Slovenije bili u prednosti više od četiri metra, kaže Dušan Simović.

Ovim uspjehom, kao i uspjesima postignutim na prethodnim takmičenjima, bjelopoljski paraglajderisti dodatno ce popraviti poziciju na svjetskoj rang listi, na kojoj je Franca trenutno 19, a Simović 29.

Takođe, paraglajding komisija Vazduhoplovnog saveza Crne Gore, na čelu sa Dušanom Simovićem, dobila je specijalnu nagradu od strane Međunarodne vazduhoplovne asocijacije FAI za rezulatate postignute u razvoju i unapređenju parglajdinga kao vazduhoplovnog sporta. Nagrada će biti uručena na godisnjoj skuprštini FAI u Koreji u oktobru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari