Nakon objavljenog teksta u medijima o nepoznatim letećim objektima nad Požarevcom, gde je Požarevljanin Selimir Stanković detaljno opisao nepoznata svetla koje je video te subotnje večeri, mnogi građani Požarevca, ohrabreni što nisu jedini koji su videli tu misterioznu pojavu, javili su se da iznesu svoja iskustva u vezi pomenutih letećih objekta. Naše pisanje o NLO izazvalo je veliku pažnju kod požarevljana i ta tema je postala glavna o kojoj se priča skoro na svakom mestu u Požarevcu.


Mnogi Požarevljani na razne načine komentarišu tu pojavu i poreklo svetala koje su videli. Neki od njih misle da svetla potiču od letećih objekata, najverovatnije helikoptera, koje koristi policija i da su se to oni uvežbavali za miting u Makišu, koji je održan povodom godišnjice policije. Drugi, pak smatraju da su ta svetla od meteoroloških balona ili, da je diskoteka Madona laserima izvodila svetlosne efekte. Ima i onih koje misle da su to meteoriti koji su ušli u zemljinu atmosferu i da su se iznad Požarevca raspali, izazivajući svetlosne efekte, slične kretanjima letećih tanjira. Ipak, najviše je onih koji su uvereni da su to bili NLO i da su vanzemaljskog porekla, koji su došli u izvidnicu na Zemlju pripremajući teren za neku svoju misiju. Među onima koji tako misli je i mladić Miloš Petrović koji je sa svojim drugovima gledao tu misterioznu pojavu.

– Nas petorica drugova pričali smo te večeri ispred „Džoni koma“ na Lučičkom putu kada smo na nebu ugledali neobična svetla. Pogledali smo se jedan u drugog kako bi utvrdili da li svi mi isto vidimo. Neki od mojih drugova uzeli su mobilne telefone i pokušali da snime neobična svetla, koja su treperila u raznim bojama. Ona su se kretala veoma brzo, mnogo brže od aviona i nisu ispuštala nikakav zvuk.Brzo su nestajali i ponovo pojavljivali. Bilo ih je od 12 do 15 komada, pretežno žute plamteće boje, uokvireni crvenim krugom. Leteli su levo-desno i gore-dole u pravcu jugoistoka. Svi smo bili ushićeni prizorom koji smo videli. Ubeđeni smo da su to bili leteći tanjiri, koji su došli sa neke druge planete ili galaksije, sa ciljem da nam prenesu neku poruku ili u nekoj svojoj misiji-objašnjava Miloš šta je te večeri sa svojim drugovima video. Slično nam je opisala i Andrea koja se te večeri sa svojim drugovima i drugaricama kolima sa požarevačkog brda Tulbe kretala ka gradu.

– Jasno smo videli raznobojna svetla, pretežno crvena, kako se kreću iznad nas. Bio je to fascinantan prizor za sve nas. Nisu se čuli i polako su se udaljavali od nas, a možda mi od njih, jer smo se kolima spuštali ka centru grada. Neki ljudi su ispred restorana Rađevina pokušavali da snime tu neobičnu pojavu, ali ne znam da li uspeli – priča Andrea.

Mnogi požarevački taksisti koji su dežurali te večeri videli su nepoznata svetla nad Požarevca ali većina njih smatraju da nas to neke NATO letelice špijuniraju pred njihov samit u Beogradu.

– Ne verujem da su to leteći tanjiri ili neki drugi neidentifikovani leteći objekat. Pre mislim da su to letelice NATO zlikovaca, koj su oni poslali da izvide teren ili zaplaše narod, pred njihov samit sa ovom našom izdajničkom vladom u Beogradu-iznosi svoju teoriju viđenog jedan taksista koji nije želeo da mu se pomene ime, plašeći se NATO odmazde, ako se zazna da je to on pričao.

Dejan Stanimirović, inače komunalni policajac, uspeo je da sa svoje terase snimi NLO svojom kamerom i detaljno opiše šta se te večeri dešavalo.

– Napravio sam snimak nešto više od sedam minuta i tu se jasno vide njihova kretnja i kako menjaju boje svetala. Uzeo sam dvogled i bio sam veoma iznenađen onim što sam kroz njega vugledao – ispričao je Dejan šta je video i snimio. On je dodao da je posle toga otišao na dežurstvo u Komunalnoj policiji gde su mu građani Požarevca i Kostolca prijavljivali šta su videli te večer.

U policiji su nam rekli da te večeri nije bilo nikakve vežbe sa letelicama, kao ni da su to bili metereološki baloni. Ni diskoteka Madona nije imala nikakve specijalne svetlosne efekte, pa se isključuje mogućnost da su oni izvori te neobične pojave nad Požarevcem. Niko od nadležnih organa nije zvanično izašao sa obaveštenjem šta se stvarno desilo i šta je to bilo nad požarevačkim delom neba. Zbog toga u Požarevcu vladaju razna nagađanja i špekulacije o poreklu tih svetlosnih objekata.

Ponekima to je „Božji znak“

Rajna koja je duboki pravoslavni vernik smatra da ova pojava ime veze sa božjim upozorenjem.

– Ovo nije slučajno. U svetom pismu, posebno u Jovanovom otkrivenju, piše da će drugi Hristov dolazak na Zemlju pratiti razni znaci i pokazatelji. Ovo je Hristova izvidnica i nebeska flota, koja u dogledno vreme treba da sa Zemlje evakuiše pravednike, na neko bolje mesto, pre nego što započne apokalipsa, kako je Sveti Jovan predvideo. Ovo je zadnje upozorenje i šansa svima nama da se otrgnemo od greha i đavolje rabote, kako ne bi u dogledno vreme stradali – uverena je Rajna da je sve ovo priprema za velike promene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari