Nastavljajući aktivnosti na unapređivanju gitarističke pedagogije u Vojvodini, Asocijacija gitarista Vojvodine i ove godine je organizovala Letnju školu klasične gitare, koja se održava od sutra do 25. avgusta u Novom Sadu.

Tokom rada Letnje škole, u njoj će se okupiti mladi gitaristi iz Vojvodine, kao i istaknuti pedagozi i učenici ovog instrumenta iz više država iz regiona. Cilj ove letnje škole je da pruži priliku mladim gitaristima da i preko raspusta stiču nova znanja, uz rad sa domaćim i inostranim pedagozima.

Pored odlične pripreme za početak redovne nastave u muzičkim školama, Letnja škola predstavlja i sjajnu priliku za druženje i razmenu iskustava između učenika i njihovih profesora. Uz pedagoški deo, program Letnje škole obuhvatiće i koncert renomiranog soliste i pedagoga Davida Pavloviča, kao i nastupe najboljih mladih gitarista, polaznika škole.

Koncert Davida Pavloviča najavljen je za subotu, 22. avgust u vrtu Srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj ulici, sa početkom u 21 sat, a u nedelju će u sali Vojvođanskog muzeja u 20 sati početi koncert mladih gitarista iz Mađarske Marka Capa, Gergelja Vajtoa i Jožefa Jaroka. Završni koncert polaznika Letnje škole klasične gitare, koji je predviđen za utorak 25. avgust, sa početkom u 20 sati, takođe će biti održan u Muzeju Vojvodine.

U radu Letnje škole učestvovaće eminentni i istaknuti pedagozi: profesor Muzičke akademije u Segedinu David Pavlovič, Darko Karajić koji predaje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, kao i profesori Igor Motl iz BiH i novosadski pedagozi, profesori SMŠ „Isidor Bajić“: Raško Radović, Živojin Kuzmanović, Aleksandar Spasojević, kao i Nemanja Radivojević, dok će Aleksandra Spasojević iz Sombora držati nastavu kamerne muzike i vodiće orkestar gitara. Radni deo programa Letnje škole klasične gitare održavaće se u prostorijama Novosadskog otvorenog univerziteta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari