U okviru Letnjeg programa koji je Centar za kulturu Požarevac priredio za predstojeće leto, od 15. juna kreću projekcije deset izuzetno zanimljivih filmskih naslova, u segmentu nazvanom Open Air Cinema.

Filmovi će se prikazivati sredom od 20.30 sati u prostoru Letnje scene ove ustanove. Naslove za bioskop na otvorenom odabrao je organizator Goran Jovanović, koji za ovaj izbor kaže:

– Biće to kombinacija izvrsnih žanrovskih ostvarenja koja mogu da zabave poput ostvarenja „Ubica u meni“ Majkla Vinterbotoma i „Trougao obmane“ sa Robertom De Nirom i Edvardom Nortonom i festivalskih favorita sa naglašenom autorskom crtom kakvi su filmovi „Tihe duše“(ruski), „Import Eksport“(austrijski), „Lovac“(iransko-nemački), „Prestupna godina“(meksički), „Pandorina kutija“(turski) i „Dva dana u Parizu“(francusko-američki). Posebne poslastice predstavljaće projekcije filmova „When You Are Strange“(fascinantni dokumentarac o Džimu Morisonu i grupi Dors) i „Neke druge priče“(uzbudljivi omnibus u režiji pet rediteljki iz bivših jugoslovenskih republika).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari