Leto je a buka iz lokala sve veća: Zrenjaninci se žale na žurke, turbo-folk i smeće 1Foto: grad Zrenjanin/ Dani piva

Za vikend osam prijava protiv ugostitelja zbog ometanja javnog reda i mira, bilans je samo jedne od bučnih subota u ovom gradu od kada je počela letnja sezona a lokali otvorili bašte i ponudili živu muziku.

Iako zvanični programi u centru grada traju od 12 do 22 časa, nekada malo iza ponoći, bučna muzika nastavlja da dopire i nakon vremena kada to zakon ograničava.

Građani se žale na glasnu muziku, bučne goste, nepropisno parkiranje, objašnjavaju u komunalnoj policiji i kažu da ima primedbi i na vršenje nužde, odlaganje smeća.

„Za vikend je bilo osam prijava tog tipa protiv ugostitelja i po svakoj od tih prijava mi postupamo. Važno je da se problem prijavi ako postoji. Problem je što mnogi neće da podnesu prijavu a u tom slučaju komunalna policija ne može da deluje“, objašnjavaju za Danas u službi Komunalne policije Zrenjanin.

Na pitanje da li ima prijava za glasnu muziku sa kupališta Peskara, gde je smešten jedna splav i nekoliko lokala, u komunalnoj policiji kažu da je prethodnih nedelja bila samo jedna prijava.

„Ljudi se žale ali kada treba da prijave ne urade to. Imali smo do sada jednu prijavu i postupili smo po njoj, Mi ne možemo da zatvorimo lokal, možemo samo da sankcionišemo prekršaj ukoliko je utvrđen“, navodi naš izvor u Komunalnoj policjji Zrenjanin.

I u komunalnoj inspekciji potvrđuju da je jako važno da taj koji želi da prijavi problem izađe na lice mesta i dočeka policiju.

„Takvi problemi sa bukom se dešavaju i spadaju u kršenje javnog reda i mira, i po prijavi postupa policija ili komunalna policija. Zato ako prijavljujete, nemojte da ostanete iza anonimne prijave. Izađite, pokažite, ispričajte i dajte podatke. Samo tako organi mogu da postupe“, objašnjava

Zrenjaninka S.M.Đ poslala je medijima video snimak jednog lokala na Peskari, gde u 5,20 ujutru trešti muzika. Ona kaže da nije sve tako bajno kao sto mediji predstavljaju.

„Džabe one palme kada u ulici ne postoji kanta za đubre, kada se parkira ko gde stigne, a kafana je posebna priča. Vlasniku niko ništa ne može. Ne poštuje radno vreme. Mladi, verovatno maloletnici, tamo dočekaju jutro, „muzika“ turbo folk trešti do posle šest ujutru, pogotovo vikendom, urlaju po celu noc, iako postoje wc kabine ulaze u tuđa dvorista da obave nuždu. Opšte rasulo“, kaže Zrenjaninka Slađana M.Đ.

Ali nije Peskara jedino mesto gde je bučno leti. Sa većih vodenih površina muzika daleko odjekuje pa tako i sa Begeja, od kad je letnja sezona, vikendom trešti muzika sa jednog brodića koji organizuje žurke.

„Pa, leto je, mladi su slobodni i što da se ne zabavljaju. Meni ne smeta“, kaže nam jedan stariji Zrenjaninac svoje mišljenje.

A narednih nedelja žive muzike će u Zrenjaninu biti još više jer 9. avgusta počinju Dani piva, kada ceo grad ne spava.

Biće koncerata na pretek, od klasične muzike do roka, pa ko voli uživaće.

U tom periodu, podseća nas statistika, samo u saobraćajnim kontrolama policija kazni desetine pijanih vozača.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari