Primirje u Partizanu između članova uprave i stručnog štaba svakog trenutka moglo bi da se razbukti u pravi „rat“ van terena. Nakon izuzetno šturog saopštenja posle sednice Upravnog odbora, na kojoj su trener Aleksandar Stanojević i sportski direktor Mladen Krstajić sačuvali svoje pozicije, i pobede nad italijanskim Kaljarijem (1:0) u prijateljskom meču, „iskru“ je zapalio potpredsednik crno-belih Mile Jovičić koji je, mimo svih dogovora, u javnosti pričao šta se sve dešavalo iza zatvorenih vrata u Humskoj.


– Neverovatno je da posle svih dogovora na UO, a to je da niko od nas javno ne komentariše trenutnu situaciju, da se svi usredsredimo na utakmice i da je Partizan iznad svega, potpredsednik govori za novinare. Ne znam iz kog razloga je to učinio, jer su za mene to nečuvene stvari. Nadam se da nećemo ponovo obmanjivati javnost i da neću morati ponovo da nastupim sa emotivnim i iskrenim pričama. Nadam se da će ljudi iz kluba raditi u interesu Partizana, iako se desilo ono što nije bio dogovor. Mislio sam da svi radimo u interesu kluba, ali izgleda da neko radi iz svojih ličnih interesa. Šta je sledeći korak, verovatno da kažu kako ja radim u nečijem interesu i da sam nečiji pion, da neko umesto mene donosi odluke – razočaran je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

Iako okolnosti nisu najpovoljnije, Stanojević se trudi i veruje da će uspeti dobro da pripremi ekipu za predstojeće prvenstvene duele. Rezultat u meču sa članom italijanske Serije A budi nadu da ovaj tim nije izgubio pobedničku nit.

– Bilo je to dobra provera iz koje smo mogli da vidimo da li smo kadri da izađemo iz problema. Napravili smo dobar rezultat i odigrali korektno. Video sam napredak kod mladih igrača koje smo poveli iz Teleoptika. Nagovestili su da će biti u konkurenciji za prvi tim od decembra. Moja preokupacija je da odigramo dobro u Jagodini i da kroz rezultate i igru izađemo iz ovoga. Protiv OFK Beograda sam pokazao da sam koncentrisan na posao i da me interesuje samo Partizan. Ako budem imao rezultat, a imaću ga ako budem radio onako kako mislim da je najbolje za ekipu, onda ću ostati na klupi – zaključio je Stanojević.

Rezultat pre kompromisa

– Navikao sam da radim pod pritiskom rezultata i drago mi je što sam pod lupom već godinu i po dana i što se posle svakog lošijeg rezultata priča o mojoj smeni. Ja taj problem nemam. Kad je trener na nožu, znajte da će sve uraditi da ostvari dobar rezultat i da neće praviti kompromise – iskren je Stanojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari