Liga socijaldemokrata vojvodine traži hitnu ostavku Milice Đurđević Stamenkovski 1foto FoNet Milica Vučković

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zatražila je danas hitnu ostavku ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Ðurđević Stamenkovski zbog lažnog predstavljanja formalnog obrazovanja.

„Ministarka Ðurđević Stamenkovski se lažno predstavlja i to je dovoljan razlog da kažemo da je potpuno izgubila kredibilitet, ako ga je uopšte imala, i da više nema nikakvih moralnih osnova da donosi odluke koje utiču na život svih građana Srbije“, navodi LSV u saopštenju.

Iz LSV smatraju da je ministarka još pre desetak dana, relativizovanjem akušerskog nasilja, zaslužila da bude momentalno smenjena sa funkcije, jer je pokazala koliko nema osećaja za građane i građanke, niti za opšte dobro.

„Tada smo mogli da vidimo da lažira realnost, a sada vidimo da joj je to navika, budući da lažira i podatke o sebi“, tvrde iz LSV.

Dodaju da je Ðurđević Stamenkovski na prvom izazovu sa kojim se suočila pokazala da nije dorasla poslu koji joj je poveren, budući da je ventilatorima pokušala da reši problem trudnica i porodilja koje su se u porodilištima mučile pod visokim temperaturama u sobama bez klima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari