Partijama koje je pružao ovog leta u dresu Crvene zvezde Duško Tošićje skrenuo pažnju na sebe ne samo ljubiteljima fudbala veći trenerima širom kontinenta. Selektor reprezentacije Srbije Vladimir Petrovićvratio ga je u nacionalni tim posle više od tri godine, a pred sam kraj prelaznog roka napustio je Marakanu i otišao u španski Betis.

Do svoje dvadeset pete godine većje imao sasvim solidnu evropsku karijeru. Najpre je u Francuskoj nastupao za Sošo, zatim je u Nemačkoj igrao za Verder iz Bremena, da bi onda prešao u engleski Portsmut, ali je zbog nemogućnosti da dobije radnu dozvolu morao da napusti ovaj klub. Posle kratke epizode u Kvins Park Rendžersu vratio se u domovinu, a pošto je ponovo stekao status reprezentativca preselio se u Španiju.

Iako mu je karijera išla uzlaznom putanjom, u prvi plan šire javnosti dospeo je tek kada se 29. juna 2008. godine oženio estradnom zvezdom Jelenom Karleušom. S obzirom na to da Jelena „puni“ stranice tabloida u našoj zemlji, Dušku u početku nije bilo lako da se nosi sa tim teretom, ali je vremenom naučio da stoički izdržava takav pritisak. Supruga je čak pokušala i da ga uvede u taj „šareni“ svet pominjanjem njegovog imena u svojoj kolumni u listu Kurir, ali joj je on zapretio „da će se razvesti ako mu još samo jednom pomene ime u novinama“. Sukob je imao i sa voditeljem Prve televizije Ivanom Ivanovićem, koji konstantno u svojoj emisiji proziva Jelenu pa mu je Duško, kada su se jednom prilikom sreli na stadionu Crvene zvezde čiji je Ivanovićvatreni navijač, zapretio da će mu zbog toga polomiti noge.

Oktobra prošle godine, posle poraza crveno-belih u večitom derbiju, bio je „meta“ nezadovoljnih navijača koji su ga najpre gađali kamenicama iako je bio u društvu supruge, a onda su sprejom ispisali više pogrdnih poruka na njihovom automobilu. Maja ove godine mediji su plasirali informaciju da Duško vara svoju suprugu sa Sanjom Radinović, manekenkom i voditeljkom na DM televiziji koja je učestvovala u rijalitiju Farma. Ipak, tandem Tošić- Karleuša nije podlegao ovim provokacijama većje istakao da imaju poverenja jedno u drugo i da ništa ne može uzdrmati njihov brak.

Duško Tošićje rođen 19. januara 1985. u Zrenjaninu, a odrastao je u obližnjem selu Orlovat, inače rodnom mestu slikara Uroša Predića. Sa suprugom Jelenom Karleušom ima dve ćerke, Atinu i Niku, a Jelena se nada da će ubrzo svom voljenom roditi i sina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari