Likovna i pesnička kolonija Krčedin 2009. biće održana od 30. jula do 2. avgusta, a na njoj će učestvovati slikari, vajari, pesnici, glumci i muzičari iz jedanaest zemalja, najavili su organizatori – Udruženje Moj Srem i porodica Jakšić u čijem domu će se i održati kolonija.

Kako je najavljeno, manifestaciju će 30. jula otvoriti otpravnica poslova američke ambasade u Beogradu Dženifer Braš i srpski umetnici, frulaš Bora Dugić i slikar Miloš Šobajić. Biće izvedene tri pozorišne predstave – „Jazavac pred sudom“ Narodnog pozorišta iz Banjaluke, „Sveti Sava – sin svetlosti“ niškog pozorišta i monodrama „Po kila smeha“ komičara Marka Stojanovića. Na koloniji će takođe biti emitovano pet dugometražnih i devet kratkih filmova. Među učesnicima kolonije su slikari Mariana Georgijeva iz Bugarske i Momčilo Fundup iz Beograda, vajar Boris Staparac iz Hrvatske, scenograf Goran Joksimović, srpski književnici Slobodan Rakitić, Dobrica Erić, Radomir Andrić i Adam Pusojlić, Lučijan Aleksiju iz Rumunije i Gordana Stojkovska iz Makedonije.

Na festivalu će nastupiti i grupa Svitanje iz Beograda, tamburaški orkestri Branislav Nušić iz Borova i Tata i dva brata iz Mokrina i drugi.

Urednik programa je Miodrag Jakšić, a domaćini kolonije su Ljubica i Zoran Jakšić. Pokrovitelj kolonije je Opština Inđija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari