Likovni klub(ić) za Subotičane u Udruženje građana “Klara i Rosa” 1Foto: Udruženje građana "Klara i Rosa"

Udruženje građana “Klara i Rosa” organizuje likovne radionice za decu i odrasle u nedelju, 17. septembra, u prostoru Udruženja na adresi Petefi Šandora 15 u Subotici.

Likovni klubić za decu održaće se u terminu od 15 do 17 časova, dok će se likovni klub za odrasle održati od 17 do 19 časova.

Tokom radionica učesnici će imati priliku da stvaraju crteže, slike, grafike, skulpture, te da prave upotrebne predmete od kvalitetnih materijala poput keramike, tekstila i papira.

Kako navode iz Udruženja, likovni klub(ić) je mesto gde se učesnici okupljaju da bi iskusili čari zajedničkog stvaralaštva.

Cilj ovih radionica nisu uspesi na konkursima i takmičenjima, već razvoj i produbljivanje ljubavi prema vizuelnim umetnostima.

“Svakom prilikom stvaralaštvo nam pruža uzbuđenje, zadovoljstvo, lepotu, igru, druženje, a daje nam i sve veće samopouzdanje, čini nas hrabrijim i smelijim. Kroz rad upoznajemo sebe, svoje misli ideje i osećanja, ali nas uči i razumevanju i prihvatanju drugih. Kroz likovne vežbe učimo kreativno razmišljane, maštanje i stvaranje sopstvenih ideja koje i realizujemo”, navode iz Udruženja građana “Klara i Rosa”.

Likovni klubić je nastao 2016. godine u Kanjiži, a radionice su osmišljene za manje grupe radi kvalitetnog i individualnog rada sa svim članovima klubića.

Naredne godine uvedene su i radionice za odrasle koje se održavaju povremeno na inicijativu članova klubića, kao i zainteresovanih ljubitelja likovnih i primenjenih umetnosti.

Radionice vodi Kukli Šćekić Tijana, diplomirani keramičar i nastavnik likovne kulture.

Participacija na radionici iznosi 800 dinara.

Zainteresovani učesnici mogu da se prijave i dobiju sve informacije o radionici pozivom na broj telefon 064/26-16-403.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari