Likovni konkurs za osnovce povodom jubileja Gradske biblioteke Subotica 1Foto: Natalija Jakovljević/Danas

Povodom obeležavanja jubileja, 70 godina od useljenja u zgradu nekadašnje Nacionalne kasine, Gradska biblioteka Subotica objavila je likovni konkurs za učenike osnovnih škola, na kojem se očekuju likovna ostvarenja koja prikazuju zgradu biblioteke i njene karakteristike, odnosno dočaravaju prve utiske prilikom posete biblioteci ili doživljaj prilikom čitanja prve ili omiljene knjige.

Zgrada nekadašnje Nacionalne kasine je izgrađena na mestu stogodišnje kurije porodice Skenderović u neobaroknom stilu.

Gradska biblioteka Subotica, koja postoji već 133 godina, sedam decenija živi i diše zajedno sa ovom zgradom, jednim od bisera Subotice i uživa status kulturnog spomenika velikog značaja.

Likovni konkurs namenjen je osnovnoškolcima od prvog do četvrtog razreda (prva grupa) i od petog do osmog razreda (druga grupa), koji mogu da konkurišu isključivo svojim originalnim radom.

Uslov učešća je da rad bude izrađen u odgovarajućem formatu, odnosno likovna dela na papiru u slobodnoj tehnici, bilo da su u boji ili crno-bela, u A4 formatu.

Na pozadini rada potrebno je da se navede ime i prezime stvaraoca, škola, razred i kontakt adresa (telefon ili imejl), odnosno naziv/naslov dela.

Konkurs je otvoren do 6. aprila, a učesnici svoje radove mogu da predaju tokom radnog vremena biblioteke na Dečjem odeljenju ili da ih pošalju poštom na adresu: Cara Dušana 2, 24.000 Subotica.

Rezultati konkursa biće proglašeni 13. aprila u elektronskoj formi na datu imejl adresu ili telefonom.

Najbolja likovna ostvarenja, koja će biti izabrana iz pristiglih radova, biće objavljena u elektronskom jubilarnom katalogu Gradske biblioteke Subotica povodom serijala obeležavanja jubileja, a svečana dodela nagrada predviđa se za 25. april, kada će pristigli radovi biti izloženi.

Autori najboljih odabranih radova dobiće poklon knjige.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari