Ovo je trasa kojom od sutra saobraća nova linija 63 gradskog prevoza 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Početak zimskog reda vožnje, pored više vozila donosi i jednu novu liniju u sistemu javnog prevoza. Naime, od sutra, 2. septembra, u Beogradu startuje nova autobuska linija gradskog prevoza 63, a prema najavama iz Sekretarijata za javni prevoz Beograda, saobraćaće na relaciji od terminusa „Ustanička“ do groblja „Lešće“.

Kako bi se korisnicima javnog prevoza omogućilo lakše putovanje od Bulevara kralja Aleksandra do 7. beogradske gimnazije, Višnjičke banje, groblja Lešće, opština Zvezdara je inicirala predlog za uspostavljanje direktne linije. Kako je u predlogu navedeno, ova nedostajuća veza olakšaće svakodnevno putovanje građana ove opštine i svih drugih koji gravitiraju ovoj zoni i navedenoj relaciji.

Na osnovu ovog zahteva, Sekretarijat za javni prevoz je doneo odluku da se uspostavi lokalna linija br. 63 na sledećoj trasi: USTANIČKA – Živka Davidovića – Ustanička – Bulevar kralja Aleksandra – Mite Ružića – Milana Rakića – Vitezova Karađorđeve zvezde – Mirijevski venac – Vitezova Karađorđeve zvezde – Mirijevski bulevar – Višnjička – Slanački put – LEŠĆE /GROBLJE/.

Ovo je trasa kojom od sutra saobraća nova linija 63 gradskog prevoza 2
Foto: bgprevoz.rs

Linija 63 za sada će imati četiri vozila koja će saobraćati u intervalu od 20 minuta radnim danima i 20 minuta vikendom.

Nakon probnog rada, posle Nove godine Sekretarijat za javni prevoz će analizirati sve podatke i po potrebi dodatno prilagoditi elemente funkcionisanja linije 63 potrebama putnika, navodi se u saopštenju.

Tačan red vožnje za liniju 63 možete pogledati OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari