JP „Ljubičevo“ predstavilo je lipicanere koji su se vratili sa obuke iz Ritiševa, opština Vršac. Na obuci su bili kod prvaka Srbije u dvopreku Marka Popovića.


-U skladu sa obećanjima iz decembra prošle godine obaveštavamo građane da su im od danas na raspolaganju vožnje fijakerom svakoga dana. Ovom prilikom imamo i novosti, a to je da smo reparirali još dva fijakera, koja su u vlasništvu JP „Ljubičevo“, kupili smo još jednog lipicanera iz Vojvodine, tako da će pored dva koji su poklon ergele „Lipice“ imati još jednog koji će služiti za rekretivno jahanje i ponija koji će moći da jašu deca-izjavio je direktor ergele Vladan Janković.

Sredstva u iznosu od 450.000 dinara je uložilo preduzeće iz sopstvenih prihoda. Cena vožnji fijakerima će biti samo 50 dinara po osobi. Narodni poslanik Žarko Pivac je ovom prilikom rekao „da je JP „Ljubičevo“ za samo dve godine učinilo ogroman pomak u svom radu i da će grad i dalje ulagati u ovo preduzeće, jer direktor ima nepodeljenu podršku. Cilj svih u gradu je da i Ljubičevo, onog trenutka kada se oslobodi tereta iz prošlosti i ogromnih dugovanja, počne da izdržava samostalno bez pomoći grada, ali će se taj plan ostvariti kada se zaokruži turistička ponuda, a to uključuje i izgradnju pansiona za smeštaj turista“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari