Smanjuju liste čekanja: U Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje za danas planirane 74 procedure, snimanja i operacije 1Foto: Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje"

U Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ nastavljeni su danas preventivni pregledi, a kako navodi Milovan Bojić, direktor te institucije, planirano je da bude urađeno ukupno 74 dijagnostičkih procedura, snimanja i operacija.

„I danas, kao i tokom prethodnih vikenda, Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje” aktivno sprovodi mere Ministarstva zdravlja Republike Srbije usmerene na smanjenje lista čekanja za medicinske usluge. U okviru ovog programa i ove subote se u Institutu obavlja 20 koronarografija, 10 složenih elektrofizioloških procedura, 24 skenerska snimanja, 10 pregleda na magnetnoj rezonanci i 10 operacija na otvorenom srcu“, saopštio je Bojić.

Kako je dodao, ovaj program se realizuje svake subote, dok se tokom cele nedelje nastavljaju pregledi, uključujući 24 skenerska i 10 snimanja srca na magnetnoj rezonanci, nakon kojih pacijenti odmah dobijaju rezultate.

„Atmosfera u Institutu je izuzetno radna i posvećena, te se nadamo da ćemo uskoro moći obavestiti javnost da su i u drugim službama „Dedinja“, osim Klinike za kardiohirurgiju, koja je već rešila svoje liste čekanja, postignuti slični rezultati“, kazao je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari