„Pacijente više ne gledamo kao pacijente, već kao klijente s novcem“: Liste čekanja rak-rana zdravstva u Srbiji ili poligon za korupciju

Ostavite komentar


  1. Posteni ministri zdravlja (Stankovic Zoran,Grujičić Danica) oterani su sa tih funkcija,jer su govorili istinu !!! Svi drugi ministri su lagali i danas lažu narod,isto što radi cela vlast.

  2. Slazem se da se razdvoji privatno i drzavno zdravstvo i da dr ne moze raditi na oba mesta.Ali kad shvatite da plata lekara mora biti kao plata u Rumuniji ,nece niko imati razloga da radi na dva mesta..jer po plati dr radi kao vozac tramvaja ili burekdzija A uci vise od 20 god .Tako da su SNS sve srozali i ubiraju pare preko privatne prakse a drze dr da rade na dva mesta.

  3. Svi znamo, pre podne otaljavaš ,radiš kratko,plata- sigurica + penzijsko, pa pobegneš ranije i trčiš u privatno da uzmeš pare onima koje nisi primio pre podne! A one koje si primio – i od njih si uzeo ! E moj doktore – gde će ti duša ?

  4. Dodatni komentar…..za ministra treba postaviti dr.Milića ! On zna kako liste postaju prošlost, ali sprečiti lobiste da mu ne guraju klipove u točkove ! Prethodni kom. je upućen imaginarnom doktoru ! Da pojasnim !

  5. Novo – stari ministre i u vašem prošlom mandatu koji nije malo trajao ste pričali da ćete izjednačio državno i privatno zdravstvo pa što niste još tada to uradili?

  6. Privatna praxa radi u 2 smene i zato je dostupnija.svi specijalisti za pregled kontrolu ili dijagnostiku operaciju su vam privatno dostupne u obe smene dok u drzavnom popdne samo hitno. S druge strane npr ne mozete da kazete da 30godina niste mogli da odete i uradite PAPU u domu zdravlja jer to naprosto nije istina

  7. Godinu i po čekao na operaciju stopala na ortopediji na Banjici kad sam legao sobe poluprazne tako ceo sprat i onda kažu prebukirani smo

  8. Retko dobar tekst koji u malo reci definise sustinu problema. Nazalost ovo svi znaju a ti znanje traje dok se doktori ne dogovore sa vlascu koliko je njihovo da cute

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.