Ljajić: Ramino protivljenje prodaji Telekoma Albanije „skandalozno“

Ostavite komentar


  1. Pa ne pamtis Ljajicu zato sto ne znas, ne citas. Procitaj da li Amerikanci pristaju da prodaju strateske kompanije ,luke recimo,Arapima. Procitaj veciti ministre da li Nemci pristaju da Kinezi preuzmu vecinski udeo u najboljim nemackim kompanijama,a ne da ih kupe. E moj ministre….

    1. joj bre Mirza… dobro je da ti citas… ajd da vidim kako ce rama da spreci, ako dojce telkom bas hoce nama da ga proda… ako je zaista 99% u vlasnistvu dojce telekoma…

    2. Ministru telekomunikacija i turizma, g-dinu Rasimu Ljajicu se ne treba cuditi jer je isti po struci.lekar. Sto je gore od ovoga,Srbija je golac-drzava i svi izbegavaju sklapanje vecih aranzmana sa njom. Njoj ostaje da prosipa maglu oko sebe.

    3. @Mirza NP

      A ti ocigledno nisi cuo da kao kandidati za EU ni Srbija ni Albanija ne smeju da uvode nikakva ogranicenja u trgovini ili kupovini preduzeca. Ovo ponasanje Edija Rame i albanske vlade je u suprotnosti sa svim principima koje vladaju u EU i sa svim standardima koje balkanske zemlje moraju da usvoje. Ne znas ni da je vlasnik te telekomunikacione firme grcka firma a koja je delom u vlasnistvu nemacke firme te samim tim nema albanska drzava sta da se mesa ili da lupeta o „strateskim razlozima“. U pitanju je tipicni primer balknanskog provincijalnog sovinizma. Isto tako, cenim da bi sasvim suprotno kuckko da npr. neka albanska firma hoce da kupi nesto u Srbiji ili firma iz „majke“ Turske. Ali dobro, znamo jako dobro sta je sustina potrebe da se advokatise u korist Albanaca, ili bilo koga drugog ko je na suprotnoj strani od Srbae, zar ne?

    4. lepo kažeš da amerikanci ne žele da prodaju Arapima strateške kompanije, ni nemci nemačke Kinezima, ali ovo što Rama neda da se proda nije jjegovo nego nemačka kompanija

  2. Učešće na tenderu za kupovinu Telekom Albanija je samo politički marketing A.Vučića. Svi, iole zdravog razuma, su bili svesni da od te trgovine neće biti ništa, nego hajd da se posle malo slikamo po novinama i da kukamo kako novac ne poznaje granice, mi smo eto hteli,…….. Treba pitati direktora M:Tel-a, koji je vraćen iz Crne Gore, gde će još Telekom učestvovati u okruženju na tenderima, a za koje se zna unapred, da od realizacije neće biti ništa.

  3. U to slucaju Srbija treba da blokira uvoz albanskih lubenica, krastavaca i paradajza kao i igradnju auto-puta prema Kosovu i to opravdati „strateskim razlozima“. Poljoprivreda je strateski vazna za Srbiju , zasto bi trziste prepustali Albancima.

  4. Naravno da je sandalozno i da Telekom Srbija kao i sve druge firme mogu ako žele da učestvuju na tenderima i da prate rast ili pad deonica na srpskom tržištu. Telekom Srbija i treba da kupi Telekom Albanija kako bi radnici zadržali svoja radna mesta i počelo ulagati na KiM.

  5. Ne mogu se sloziti da je skandalozno, ali po meni, neprofesionalno. Razumem da ne zele nikakvu saradnju iz politickih razloga, ali cemu vise rasizam? Kada cemo prevazici ove primitivne stvari?

  6. Kad bi Albanci znali da vode pametno drzavu i politiku oni ne bi na osnovu nacionalnosti birali investitore

Ostavite komentar


Društvo

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice 10

Ministarka pravde ispitana u Specijalnom tužilaštvu Kosova zbog izjava na TV i objave na Fejsbuku o ubistvu policajca kod Loznice

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas intervjuisana ministarka pravde Aljbulena Hadžiju, sa ciljem da razjasni njenu izjavu datu TV Dukađini, u emisiji "Debat plus" od 02.07.2024. godine u vezi sa mogućim sastancima i razgovorima sa tužiocima i sudijama za određene slučajeve, kao i njen post na društvenoj mreži Fejsbuk od 20.07.2024. godine u vezi sa bekstvima koja su se desila iz kosovskih zatvora.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.