U organizaciji književnog kluba „Stevan Raičković“ u Kučevu je održana pesnička Nova Godina na kojoj su svoja dela predstavili ljubiteljima pisane reči Milan Višnjić, Aleksandra Petrović i Radmila Stanković. Svako od njih predstavio se sa po pet najnovijih ljubavnih pesama, a gosti su bili su voditelj Radovan Smiljanić, pisac Jadranka Dejić iz Kučeva i pesnikinja Elizabeta Mrđa iz Beograda.

Pored pisaca i pesnika svojom izložbom eksponata i predmeta od vinove loze predstavio se i Tihomir Petrović , čovek kome je čulo vida svedeno na svega jedan posto i koji danas stvara vrhunsku umetnost . Tihomir radi i pojedine vrste komadnog nameštaja, a počeo je i da izrađuje etno-ramove za slike. Uredio je ogradu oko svoje porodične kuće u stilu folklora.

-Za izradu jednog predmeta potreban mi je svega jedan dan, jer ja ne pratim projekte i nacrte, ne koristim metar jer mi ništa ne znači, ja sve radim na dodir i svaku figuru prosto milujem tako da mi je jako teško da se kasnije odvojim od nje. U mom mraku se rodio jedan „ranjeni orao“ koga sam nazvao po istoimenoj seriji, ko god ga je video bio je oduševljen, preko interneta su mi nudili veliku svotu novca da ga prodam, ali ja sam odbio. Ne mogu tek tako da ga se odreknem, a dao bih ga samo u slučaju da se prikazuje u javnosti, te da mogu povremeno da ga viđam, rekao je Tihomir Petrović iz Kučeva o svom umetničkom radu predstavljajući figure urađene od vinove loze i čokota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari