Društvo prijatelja prirode „Ljubimac“ organizovalo je 31. Međunarodnu izložbu sitnih životinja, cveća, ukrasnog šiblja i domaćih rukotvorina.


Čast da otvori izložbu ove godine pripala je zameniku predsednika Skupštine grada Požarevca, Miliću Jovanoviću koji je istakao: -U 48 godina postojanja Ljubičevskih konjičkih igara, Društvo „Ljubimac“ je svojim izložbama obogatilo i na veličanstven način jačalo humanost kao glavnu, najveću i najlepšu dimenziju naše turističko-sportske manifestacije. Uz ljubav prema konju, sitnim životinjama i pticama, u čast i slavu humanosti, iz našeg grada, uvek je na prepoznatljiv način slata poruka mira. Uz dve hiljade eksponata, koliko ih je danas ovde, tu su i golubovi, stari i dobri prijatelji čoveka koji i odavde, u okruženje i svet, osim poruke mira, raznose i druge plemenite poruke. Tridesetjednu godinu Društvo „Ljubimac“, na već prepoznatljiv način pomaže posetiocima Ljubičevskih konjičkih igara iz naše zemlje i sveta, da uživajući u lepotama ovih živih eksponata i njihovim prelepim bojama, nađu trenutak za odmor. Pridružujući se plemenitim težnjama, izražavajući duboko poštovanje ljudima koji se bave ovim poslom, zahvaljujem se „Ljubimcu“ sa željom da i dalje uspešno traje i da istraje, istakao je Jovanović.

Za razliku od Konjičkog društva, koje u „Stigu“ okuplja zaljubljenike u konje i konjički sport, Društvo „Ljubimac“ dokaz je postojanja jedne druge grupe entuzijasta-ljubitelja sitnih životinja među kojima su najbrojniji golubovi, kunići, ukrasna živina… Društvo je prošle godine obeležilo tri decenije postojanja, a ovogodišnja 31. Međunarodna izložba u okviru 48. Ljubičevskih konjičkih igara, pokazuje da su nastojanja ljudi okupljenih oko „Ljubimca“ da ono i dalje traje. Koliko zbog ljubavi prema pticama, cveću i životinjama, toliko i zbog činjenice da se čovek na ovaj način vraća prirodi i doprinosi bogatijoj i lepšoj životnoj sredini. U ovim nastojanjima Požarevljani nisu usamljeni, istomišljenike imaju po celoj Srbiji i van njenih granica, o čemu svedoči učešće brojnih odgajivača sitnih životinja iz susednih zemalja.

Organizaciju izložbe „Ljubimac 2011.“ Grad Požarevac je finansijski pomogao sa 400.000 dinara i time iskazao svoju podšku ovakvim aktivnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari