Ljubivoje Ršumović: Na strani sam naroda

Ostavite komentar


  1. Uz svo uvažavanje, a šta je većinski, preostali deo . . . Jel taj većinski deo nije narod ili je nenarod po rezonu uvaženog pesnika . . . I ja sam na strani naroda, uopšte . . . Ako vlast nije narod onda je šta, čiji su oni, koga predstavljaju, za šta su plaćeni i ko ih je tu postavio . . . Gos’n Ršume, imate li imalo zdrave pameti pa da stvari zdravo razumski rasčlanite . . . Ako ste na strani naroda, na čijoj strani niste i ti na čijoj strani niste šta su i ko su oni? . . .

  2. „Domovina se brani lepotom
    I čašću i znanjem
    Domovina se brani životom
    I lepim vaspitanjem“

    Lepa poslednja strofa. Cast, znanje i vaspitanje su u medjuvremenu upropasteni i izvrnuti u ruglo. Zivot mahom odlazi iz domovine u svetsku bahatokratiju. Od domovine ostala je lepota, ali mnogima nista nije tako lepo kao litijum.

  3. Deder „mile“, glođi si svoj parizer, mani se Ršuma, on je za tebe nedostižna veličina! A tvoj nepomenik, da ga narod voli i poštuje, ne bi morao da ih trpa po autobusima, hrani sendvičima i kupuje za dve crvene, za svaki njegov javni nastup. Narod, koji će danas preplaviti ulice BG-a, niko ne plaća, ne ucenjuje i niko nas ne sili da izađemo na ulicu, i borimo se za pravo na zdrav život i za goli opstanak!

  4. Većinski, ugnjeteni, izrabljeni deo je narod.
    Manjinski, bahati, sileđžijski deo je izrod.
    Na vlast je došao krađom, lažima, podmetanjem, spinovanjem.
    Podelu su napravili sami : mi , koji smo na vlasti, hoćemo i možemo sve, zato što smo dobri vi još živite ( u prevodu, može nam se da vas iskorišćavamo, a do tada ćete da dobijate otpatke i životarite), ako odlučite da mislite svojom glavom o sebi, svojoj deci i budućnosti, onda ste izdajnici, strani plaćenici,za vas nema posla, vrtića, lekova…
    Zato, pre nego što postaviš pitanje Pesniku, odgovori sam sebi, ne moraš nama, da li si na strani naroda ili izroda.

Ostavite komentar


Društvo

Tri osobe poginule u udesu kod Sjenice 10

Tri osobe poginule u udesu kod Sjenice

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se u petak uveče desila na magistralnom putu Sjenica-Nova Varoš, poginule su tri osobe, među kojima je i dvogodišnja devojčica iz Novog Pazara, potvrđeno je Sto plus radiju u novopazarskoj policiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. i 11. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.