Džemal Ljušković novi je predsjednik Skupštine Opštine Bijelo Polje, nakon što je dosadašnji predsjednik Refik Bojadžić podnio ostavku na to mjesto zbog izbora za poslanika u Skupštini Crne Gore.


Ljušković je izabran u utorak na zasijedanju lokalnog parlamenta i za njega su glasala 22 odbornika, 10 je bilo protiv dok su tri odbornika bila uzdržana.

Džemal Ljušković je rođen 27. 07. 1950. godine u Bijelom Polju. Diplomirani je ekonomista i uspješan privrednik. Član je Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Bijelo Polje, Opštinskog odbora DPS-a Bijelo Polje, a do sada je bio i odbornik u lokalnom parlamentu.

Dosadašnji predsjednik bjelopoljskog parlamenta Refik Bojadžić podsjetio je da je od polovine marta poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore i da je nakon dobijenog mišljenja od Komisije za sprečavanje konflikta interesa podnio ostavku na mjesto predsjednika SO.

– Dobio sam mišljenje da su funkcije nespojive, iako sam ubijeđen da takvo mišljenje nema uporište jer predsjednik SO nije izvršna vlast. Ipak, kao ozbiljan i odgovoran čovjek, poštovao sam preporuku te institucije. No, ostaću i dalje u bjelopoljskom parlamentu kao odbornik – kazao je Bojadžić.

Na istoj skupštini usvojena je i odluka o formiranju Savjeta javne ustanove „Ratkovićeve večeri poezije“, čiji je predsjednik Pavle Goranović, a članovi Vlatko Simunović, Tanja Bakić, Blaga Žurić i Kemal Musić. Usvojen je i strateški plan razvoja za period od 2012. do 2016. kojim se predviđa izgradnja 312 objekata vrijednih 149 miliona eura.

– Realizacijom Strateškog plana razvoja do 2016. godine rješavamo postojeće probleme i odgovaramo izazovima koji su pred nama. U obrazovanje će biti uloženo 12,6 miliona, sa 12 projekata, od kojih su najvažniji završetak Doma zdravlja i otvaranje internog odjeljenja bolnice, podići ćemo kvalitet zdravstvenih usluga. Sport i kulturu takođe čekaju novi objekti, kao i rekonstrukcija postojećih. Centar grada dobiće gradski parking sa garažom, a preko 20 miliona biće uloženo u stanove solidarnosti. Za rekonstrukciju gradskih i prigradskih ulica, regionalnih i seoskih puteva biće uložen 21 milion – najavio je predsjednik opštine Aleksandar Žurić.

Takođe na ovoj sjednici je usvojena i odluka o završnom računu budžeta za 2011. godinu, odluka o izmjenama i dopunama generalnog i urbanističkog plana opštine Bijelo Polje, detaljnog urbanističkog plana za naselja Resnik i Gornje Loznice i Lokalni plan za unapređenje socijalne inkluzije do 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari