Ambasada SAD u Crnoj Gori podržala je projekat „Promocija i zaštita kanjona Ljutice“ koji realizuje NVO „Opstanak Pljevlja“, a poslednjeg vikenda školskog raspusta, na ušću Ljutice u Taru, pljevaljske ekologe su posjetili predstavnici Američke ambasade Slava Rosići Aleksandar Titolo, šef Odjeljenja za kulturu i medije.

Dijeljenjem propagandnog materijala kao i postavljanje informativne table na putu Pljevlja – Mojkovac, aktivisti „Opstanka Pljevlja“, na čelu sa Dejanom Miličićem promovišu Ljuticu kao najljepše mjesto na planeti. Inače, period 2005-2015. godine, Ujedinjene nacije proglasile su za „Svjetsku dekadu voda“. Posle obnove stare česme na Moćevcu, zaštita i promocija Kanjona Ljutice je drugi projekat „Opstanka Pljevlja“ iz oblasti zaštite vode kao najdragocjenijeg prirodnog resursa. Uprkos naporu koji zahtijeva silazak u kanjon Ljutice, fascinirani „divljom ljepotom“ Ljutice, gosti iz Američke ambasade zahvalili su na gostoprimstvu, a šef Odjeljenja za kulturu i medije Aleksandar Titolo izrazio zadovoljstvo što je bio u prilici da posjeti izuzetan prirodan fenomen na granici opština Pljevlja i Žabljak.

– Američkoj ambasadi u Crnoj Gori predstavlja izuzetnu čast i zadovoljstvo da podrži ovakve i slične projekte organizacija koje se bave promocijom prirodnih ljepota kojima Crna Gora obiluje, rekao je Titolo. Uz raspisivanje likovnog i literarnog konkursa na temu „Voda – biser planete“ učesnici hepeninga su svim učenicima poželjeli srećan početak školske godine, uz želje da najbolje nauče lekcije iz ekologije. Likovne i literarne radove u slobodnoj formi do 15. oktobra, treba slati na adresu NVO „Opstanak Pljevlja“, Njegoševa 34, 84210 Pljevlja, Crna Gora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari