Tehnička škola u Pirotu dobila je pismenu potvrdu Školskog centra u Celju u Sloveniji da je Ministarstvo prosvete Republike Slovenije odobrilo projekat pod nazivom „Logistika nima meja“ („Logistika nema granice“). Početak realizacije projekta planiran je za septembar ove godine.

Projekat, u kome će učestvovati nastavnici i učenici Tehničke škole, odnosi se na područje logistike i saobraćaja i ima za cilj prevazilaženje jezičkih barijera u učenju i razumevanju reči i izraza iz tih oblasti. Jedan od predviđenih rezultata projekta je izrada rečnika (ili priručnika), kao i baze podataka sa najvažnijim rečima i izrazima u logistici i saobraćaju i to na slovenačkom, engleskom i srpskom jeziku.

– Projekat podrazumeva razmenu iskustava i saradnju dve škole i uzajamne posete. Već sarađujemo sa Tehničkom gimnazijom Jurij Gagarin u Montani u Bugarskoj i Prvom tehničkom školom u Klagenfurtu u Austriji. Saradnja sa Školskim centrom u Celju nam mnogo znači jer je, kao i u Austriji, sistem obrazovanja u Sloveniji vrlo unapređen. Želimo da se ugledamo na uspešne škole u Srbiji i Evropskoj uniji – kaže za Danas direktor Tehničke škole u Pirotu Aca Božić.

Tehnička škola u Pirotu obrazuje kadrove u oblasti mašinstva, saobraćaja, elektrotehnike i tekstilstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari