U Sremskoj Mitrovici proteklih dana počela je realizacija još jednog značajnog projekta. Uz nasip reke Save počeli su radovi na izgradnji fekalne kanalizacije za potrebe već postojećih ugostiteljsko-turističkih objekata i onih koji će se graditi prema postojećem projektu tokom narednih godina.

U Sremskoj Mitrovici proteklih dana počela je realizacija još jednog značajnog projekta. Uz nasip reke Save počeli su radovi na izgradnji fekalne kanalizacije za potrebe već postojećih ugostiteljsko-turističkih objekata i onih koji će se graditi prema postojećem projektu tokom narednih godina. Za ovu namenu Pokrajinski sekretarijat za privredu Vojvodine izdvojio je šest miliona dinara bespovratnih sredstava, a to će omogućiti da na levoj savskoj obali, za 30 radnih dana bude izgrađeno 480 metara kolektora sa pratećim objektima, što je samo prva faza dugoročnog projekta.
Gradilište je otvorio Erne Varnju, pomoćnik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, koji je podsetio da je Sremska Mitrovica, na osnovu odluke Izvršnog veća AP Vojvodina , svrstana u red opština obuhvaćenih programom dodele bespovratnih sredstava. Prema njegovim rečima, ovo može biti logistička potpora za razvoj turizma i svih drugih lepih sadržaja koji prate turizam.
– Prema postojećem projektu, na prostoru forlanda reke Save trebalo bi da bude izgrađeno nekoliko objekata ugostiteljsko-turističko-rekreativnog sadržaja, a naredne godine planiramo da tu započnemo izgradnju marine tako da će priča o razvoju turizma na Savi biti kompletna. Ljudi shvataju da se tu može ne samo lepo uživati, već i razvijati turizam i rekreacija. Veoma je značajno da se u Sremskoj Mitrovici formira dobra turistička organizacija kako bi se više koristili svi sadržaji kojima obiluje ovaj grad – rekao je Erne Varnju, pomoćnik pokrajinskog sekretara.
Direktor VP Sava Slavko Dubljević objasnio je da će fekalna kanalizacija uz nasip, koja je započeta, biti dužine 480 metara. Tu će biti manja crpna stanica koja će prepumpavati otpadne vode u gradski kolektor, tako da neće biti septičkih jama niti zagađenja reke i njene okoline. U drugoj fazi projekta planirano je produženje kanalizacionog kraka prema takozvanoj maloj plaži na Savi i dalje prema Drvnom kombinatu. Inače, fekalna kanalizacija će biti priključena na gradsku, tako da će ovo biti doprinos ekološki čistoj tehnologiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari