U Kostolcu je 19. aprila u prisustvu verskog i političkog vrha lokalne samouprave otvorena Lokalna kancelarija Nacionalnog Saveta Roma sa sedištem u ulici Rudarska 5, u prostoru bivše apoteke „Sunce“.

Kancelariju je otvorio Miroslav Veljković, predstavnik Romske Regionalne kacelarije Nacionalnog Saveta Roma i predsednik Udruženja Roma Braničeva, koji je tom prilikom izjavio da je cilj ove kancelarije kao i ostalih na nivou Braničevskog okruga da prikupi sva udruženja Roma kako bi ih organizovali u jedno Uruženje koje bi bilo pri lokalnoj samoupravi. Finansiranje ovih udruženja vršilo bi se sredstvima obezbeđenim za Deakadu roma. Planirano je da ova kacelarija, kao i druge na teritoriji Braničevskog okruga pomaže romskoj populaciji u obrazovanju dece, zapošljavanju i stanovanju roma.

Lokalnom kancelarijom Nacionalnog Saveta Roma u Kostolcu rukovodiće Udruženje Roma „ROM“ iz Kostolca. Ovom prilikom predsednik udruženja Bajram Babuš Morina je naglasio da je misija ovog udruženja poboljšanje pozicije roma na svim poljima, uz očuvanje tradicije i identiteta, što će u narednom periodu biti misija rada ove kancelarije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari