U Opštini Golubac došlo je do krize lokalne vlasti. Sednica Skupštine Opštine Golubac zakazana za 03.03.2010. godine nije održana zbog nedostatka skupštinske većine. Naime, od 31 odbornika na sednici je bilo prisutno svega petnaest. Gubitkom skupštinske većine, lokalna vlast u Golupcu je izgubila svoj legitimitet za dalje upravljanje opštinom.

Mimo svih zakonskih normi 05.03.2010. godine je pokušano održavanje sednice Skupštine opštine. Na ovoj sednici je kršenjem zakona o lokalnim izborima pokušano da se tri odbornika koja nisu prisustvovala sednici 03.05.2010. godine zamene novim odbornicima.

Skupština je počela sa radom bez kvoruma koji treba da čine 16 odbornika, i sve odluke koje su na njoj donete su potpuno nezakonite. Opštinski odbori DS i G17 plus će poštujući zakone pokrenuti postupak kod nadležnih državnih institucija da se ova sednica proglasi nelegitimnom.

Na ovakav način sadašnja Opštinska vlast nastavlja sa neodgovornim ponašanjem i urušavanjem lokalnih institucija na štetu građana Opštine Golubac, a iz uskih, ličnih i stranačkih interesa. Opštinski odbori DS i G17 plus će se kao i do sada najodlučnije suprostavljati ovakvim nezakonitim radnjama i očekuju da će nadležne institucije preduzeti mere da se prekine ovakvo bezakonje.

Predsednik OO DS Golubac, Zoran Pajkić

Predsednik OO G 17 plus Golubac, Dragan Furunović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari