Tokom prošlonedeljne posete Pirotu ministar za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, između ostalog, obišao je i gradilište zatvorenog bazena u Pirotu, čija je vrednost četiri miliona evra. Njegovu gradnju finansiraju vlada i lokalna samouprava.

Opština Pirot i Ministarstvo omladine obezbedili su po 10 odsto novca, a ostatak će popola obezbediti Fond za razvoj i pirotska opština. Tih 80 odsto kredita vlada i opština vraćaće pet godina, sa grejs periodom od godinu dana.

– Opština Pirot je izabrala da to bude bazen i mislim da nisu pogrešili. Ovakvi objekti značajni su ne samo zbog upošljavanja građevinske operative nego i zbog toga što služe građanima i podižu kvalitet njihovog života, rekao je Dulić. – Mislim da je važno da se ljudima omogući da žive život dostojan 21. veka, a podatak da 70 odsto školske dece u Pirotu ne zna da pliva, nije nešto čime treba da se ponosimo. Mislim da je dobro izabrano da se organizuje novi centar gde će se mladi okupljati.

Međutim, Danijela Ćirić, predsednica Opštinskog odbora DS-a, stranke koja je već godinu dana opozicija u lokalnom parlamentu, na poslednjoj konferenciji za novinare, održanoj pre posete Dulića Pirotu, uz brojne kritike na račun lokalne vlasti, gradnju ovog bazena okarakterisala je kao „megalomanski projekat“.

– Ovdašnji DS nije protiv gradnje bazena, ali ne u ovom teškom trenutku. Mi smo najpre za to da se obezbede radna mesta i da se dovedu investicije, što predsednik opštine Vladan Vasić za osam godina nije uspeo da ostvari. Dakle, prvo radna mesta, posao, investicije, pa onda bazen. Bazen jeste potreban, ali ne sada, ne u ovim uslovima i ne tako što ćemo zaduživati naša javna preduzeća da bismo po svaku cenu rekli da je nešto u drugom mandatu urađeno, a ništa nije urađeno, rekla je između ostalog Ćirićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari