Lokalni front: Više se čuje kašalj u Beogradu, nego vrisak iz ostatka Srbije

Inicijative građana

Ostavite komentar


  1. Lokalni lideri su najveći poltroni. Dok vi Šumadinci tavorite i crkavate od bede, vođa vam razvija Pazovu,Krnajču i Surčin.

    1. Zvonko:Ti si izgleda Zvonko zaboravio da je skoro otvorena nova fabrika u Kraljevu i da je to od izuzetne važnost za Kraljevi i njegovu okolinu.

  2. Zadatak od kada su osnovni, i jedan od glavnih razloga organizovanja je čuvanje grada od vlasti imopozicije, interesantno.

  3. Oduvek je bilo i tako ce i ostati ako se u medjuvremenu nista ne promeni.Beograd je jedna institucija gde mogu 2 nezadovoljna gradjana izazvati vecu paznju javnosti no sto ce izazvati cela jedna fabrika ako stane sa radom.

  4. Mogu se razvijati i ulagati u svim mestima Srbije,ali niko nije otisao u Leskovac ili Kraljevo da bi uspeo ili da bi se bavio politikom.Nazalost svi putevi vode za Beograd i onda i sada i sutra

  5. Mora se priznati da ova vlast vodi računa da se svako mesto u Srbiji razvija što potvrđuje dovođenje novih fabrika širom Srbije.

  6. Bilo bi lepo da postoji više takvih građanskih inicijativa, još bolje bi bilo kada bi se izborile za izmenu izbornih zakona i kads bi smo dobili mogućnost da direktno biramo svoje predstavnike. Pokazalo se 2004.godine da direktno izabrani predstavnici čak i kada imaju problem sa skupštinskom većinom odgovornije upravljaju gradovima i opštinama.

  7. Bravo. Odlična percepcija stanja i problema. Nažalost, trebaće puno vremena da ljudi shvate da se, u tim zemljama gde beže, neko borio da te zemlje budu uređene.

  8. Untrasnjost Srbije van velikih gradova kao da nepostoji. Koliko poslanika u Skupstini zna gde je Bosilegrad?

  9. Pitanje za urednike Danasa:da li i druge organizacije i udruženja opozicionog stava koja su dobila istu podršku kao lokalni front mogu da dobiju prostor u medijima ili je to predodređeno samo za ljubimce? Imamo situaciju da jedno udruženje kao Lokalni front ima prostora u NIN-u, Vremenu, Danasu, N1, Njuzviku i u mnogim značajnim listovima, a konstantno se žale na zatvorenost u medijima što ne odgovara istini. Zapravo situacija je sasvim drugačija. Oni koji nisu deo te mreže nemaju prostora u medijima i sabotirani su. Inače Lokalni front je dobro poznata družina Kraljevčanima koja je bila deo bivše vlasti, na određenim položajima i funkcijama, pa samim tim ne mogu biti novi sa svojim jeftinim parolama poput one Svi su isti. U vreme Demokratske stranke Predrag Voštinić je bio portparol Eklektrodistribucije Kraljevo uz pomoć političkih veza, veoma dobro plaćen da brani deo bivšeg režima. Ovo pišem samo zbog istine, ako nam je istina važna, a ona se često krije, jer suviše licemerno zvuči ova reklama, eto ovi su novi, čisti, pošteni, a ovi drugi ne valjaju ništa.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.