Titan cementara Kosjerić je u prošloj godini uložila skoro 220.000 evra u razvojne programe lokalne zajednice, a prioriteti te kompanije bili su usmereni na unapređenje i održavanje dobrih ekoloških rezultata, brigu o zaposlenima, njihovu edukaciju i bezbednost. To je saopštio generalni direktor Miroslav Gligorijević, predstavljajući izveštaj o društveno odgovornom poslovanju te kompanije, za koji je istakao da je usklađen sa najnovijim smernicama Inicijative globalnog izveštavanja, koji su verifikovali nezavisni stručnjaci iz međunarodne revizorske kuće KPMG.


– Profesionalno usavršavanje zaposlenih omogućilo je dostizanje dve godine bez povrede na radu, a kompanija je i dvostruko nagrađena – priznanjem TITAN Grupe za najbolje BZNR performanse i poveljom „28. april“, koju dodeljuje Uprava za bezbednost Ministarstva rada i socijalne politike – podsetio je direktor Gligorijević.

On je naveo da su, osim pomoći u novcu i materijalima, ta kompanija i njeni zaposleni obezbedili novac za otklanjanje posledica od poplava u Kosjeriću, ali i da su zaposleni širom Titan grupe prikupili dodatnih 35.000 evra za pomoć Obrenovcu.

Predstavljajući izveštaj o društveno odgovornom poslovanju za 2014. godinu, Gligorijević je objasnio da je taj dokument značajno obuhvatniji od prethodnih, te da predstavlja i iskaz kompanije da stalno usavršava poslovanje, nastavi saradnju i otvoreni dijalog sa svim društvenim akterima.

– Vođeni principima održivog razvoja, nastavićemo sa praksom ulaganja u zaposlene, društvo i životnu sredinu i insistiraćemo na etičkom i transparentnom poslovanju, kako bismo dali primer, ne samo svojim partnerima sa kojima svakodnevno sarađujemo, već i svim kompanijama u Srbiji – poručio je Gligorijević.

Inače, cementara u Kosjeriću je privatizovana 2002. godine, kada je njen vlasnik postala grčka kompanija Titan Grupa. U cementari, čiji je godišnji kapacitet proizvodnje oko 750.000 tona i koja značajnim delom snabdeva tržišta Crne Gore i Srbije, zaposleno je oko 240 radnika, čije su zarade značajno iznad republičkog proseka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari