Ako je suditi po vestima koje stižu iz Moskve pitanje je dana kada će levi bek Partizana Marko Lomić pojačati tamošnji Dinamo. Iako za istu poziciju konkurišu još dva ruska fudbalera, dresu ekipe crnogorskog trenera Miodraga Božovića najbliži je jedan od najboljih prvotimaca srpskog šampiona minulog proleća.

Upravo bi insistiranje šefa struke desetoplasiranog tima ruske Premijer lige na angažovanju nekadašnjeg igrača čačanskog Borca, Železnika, nemačkog Koblenca i mlade selekcije naše zemlje, trebalo da bude ključ transfera čija bi realizacija, osim ako se ne desi nešto nepredviđeno, mogla da počne već do kraja ove nedelje.

Klub iz Humske je još na kraju sezone „oglasio“ Lomićevu prodaju, on takođe

želi promenu sredine i veća primanja posle drugog mandata na Topčiderskom brdu, a kako Moskovljani imaju novca za namirivanje traženog obeštećenja, sva je prilika da će dvadesetšestogodišnji Čačanin u najskorije vreme napustiti kamp „parnog valjka“ u Austriji i otići u Moskvu na obavezne lekarske preglede. A onda ako ih prođe i sve tri strane se dogovore oko deobe finansijskog „kolača“ staviti potpis na ugovor u trajanju od tri godine.

Najmanje milion evra vredan odlazak Lomića ubrzao bi kupovinu novog levog beka, odnosno izjašnjavanje Duška Tošića, pošto u Partizanu ne mogu i neće unedogled da čekaju završnu reč nekadašnjeg A reprezentativca. Crno-beli već 14. jula igraju prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona s jermenskim Pjunikom, pa je logično što trener Aleksandar Stanojević želi što pre da formira ekipu, kojoj nedostaju još jedan zadnji vezni i napadač.

Danas s Lehom

Kapiten Mladen Krstajić i saigrači danas popodne odigraće drugu kontrolnu utakmicu od dolaska u Zefeld, a protivnik će im biti poljski Leh. Na prvoj proveri poraženi su od češke Mlade Boleslov (0:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari