Lončar: Moramo da sjedinimo privatno i državno zdravstvo

Ministar zdravlja zahvalio se zdravstvenim radnicima

Ostavite komentar


  1. Lekari koji su zaposleni u državnom sektoru odavno rade i u privatnom i to u nekoliko ordinacija.
    Lekari iz privatnog sektora ne rade u državnom.
    Može spajanje kada se uslovi za rad izjednače i za privatnike i za one lekare u državnom sektoru.
    Ne može se raditi na dva mesta. Lekari, odlučite se, ili privatno ili u državnoj ustanovi.
    To bi bilo to, ministre!

  2. Dobra odluka.Smatram da svi imamo pravo da idemo kod privatnika,a ne samo najbogatiji.I privatnicima bi bilo bolje jer bi sa više pacijenata mogli da snize cene.Verujem da bi pregledi bili jeftiniji,i svi bi bili zadovoljni.

  3. Zar ih niste dovoljno sjedinili dozvolivši lekarima iz državnih ustanova da rade u privatnim, la čak i da ih osnivaju. Vrlo je dobro sjedi jeno kada je u pitanju transfer pacijenata od kojih možete da izvučete nešto para. Dole bela mafija!

  4. Malo više je kontradiktornosti u izjavama. Do pre samo par dana je smatrano da su privatnici oni koji ne leče adekvatno, već uzimaju pare narodu, tako je izdato i naređenje da hospitalizovanim pacijentima u kovid bolnicana obavezno u otpusnoj listi bude navedeno da je pacijent od kovida lecen u privatnoj ordinaciji, a sad ih smatramo jednakim.
    Inače slazem se da je potrebno objediniti mrežu zdravstva i uvesti plaćanje privatnog zdravstva iz sredstava fonda.

  5. Lekar iz državne me pošalje u privatnu ordinaciju,u kojoj takođe radi,jer tamo “ može“ da mi pomogne.Zar nisu sjedinjeni?

  6. Imaju ljudi pojma koliko je skupo, nego nemaju sredstva (mizerne plate) da plate to što se nudi ministre!!!

  7. Ne znamo kiko drzava izdvaja za zdravstvo,a znamo da je doci do bilo kog lekara pa skoro nemoguca misija,nazovi cekaj,zakazi cekaj do tada crkni ako nemas da odes kod privatnog lekara…

  8. Batut se finansira iz budzeta. Sve ostalo je na grbachi doprinosa zaposlenih. Dakle, sta to drzava finansira?

  9. Loncar , drzavno zdravstvo je “ puklo “ zahvaljujuci ovoj vlasti. Onoj vladti u kojoj si ti ministar zdravlja. Sram te bilo loncaru. Zdravstvo treba rekonstruisati Loncaru. Drzavno zdravstvo koje mora da postoji i privatno. Niko ne moze da rafi i u drzavnom i u privatnom zdravstvu ,loncare.

  10. Sram te bilo loncaru. Lekari ti rade i u drzavnom i u privatnom. Ne moze to tako. Ili …ili

  11. Loncaru , lekari iz drzavnih bolnica salju ljude u svoje privatne ordinacije . Loncaru – OSTAVKA.

  12. Bolje da ne sjedinjujete, jer ovako bar možemo na neke neophodne preglede kod privatnika. Ne znam kada sam poslednji put uspela da dobijem uput za UZ u državnoj ustanovi. Bar 2-3 godine pre korone. Vaš sistem zakazivanja pregleda i kontrola kod lekara specijalista uopšte ne funkcioniše. Danas mi priča drugarica koja živi u Švedskoj kad se njen muž razboleo otišao je na prvi pregled sam, a posle su mu sve zakazivali iz zdravstvenog sistema, on je samo trebao da dođe u to vreme. To kod nas neće biti ni u snovima jer svaki novi sistem organizacije koji napravite samo otežava pacijentima…

Ostavite komentar


Društvo

Protest u Negotinu protiv litijuma 10

Protest u Negotinu protiv litijuma

U Negotinu je večeras oko 19 sati počeo protest građana zbog gradske deponije, koja je samo ove godine gorela šest puta, a kako navode, pridružuju se i borbi protiv iskopavanja litijuma u Zapadnoj Srbiji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.