Lončar: Pacijentima posle lečenja dati račun na uvid, da vide koliko to košta

Ostavite komentar


  1. Da li gospodin zna da je vecina koji se danas operisu u bolbicama, po 45 godina izdvajala za zdravstvo?

  2. da li mozda znate koliko je kostala Vasa pomoc Điniđiću ..
    kada nekom isporucujes racun koliko kosta, red je da se taj nesto pita i odlucuje o tome i da ima mogucnost izbora ,ovako je ovo sto ste napisali besmisleno i najmanju ruku licemerno

  3. Loncar moze da daje racune za lecenje pacijentima u svojoj privatnoj praksi ako postoji covek koji bi dosao da ga on leci.

  4. Da li isto tako računate koliko se uplaćuje u zdravstveni fond? Hocete li vraćati novac onima koji nisu iskoristili koliko su uplatili?

  5. Да гледају надуване цене у једном распалом дому здравља? Могу мислити како ће тек бити лекарима и сестрама када виде колико се „наплаћују“ њихове услуге

  6. I šta kada pacijent vidi račun ? Da li pacijent treba da se izvini što je oštetio državu u korist svoga zdravlja ? ili samo treba da ga grize savest što je država potrošila novac na njega ? Ovaj bolje da je ćutao.

  7. Zašto?
    Koga to zanima, ceo radni vek izdvajamo za penzije, zdravstvo, socijalno, obrazovanje … malo vam je sekto?
    O krađi penzija drugi put.

  8. Predlog odnosno zalaganje Ministra bi bilo u redu ali samo pod uslovom da taj racun postane validan kada ga odobri leceni pacijent tj. Osoba (ili njegov zastupnik) koji je dobio uslugu lecenja!!!!!

  9. Лепо, али дајте ми и извештај колико сам током деценија рада уплатио у здравствени фонд, а колико сам „потрошио“. И где је разлика?

  10. Da li zbog vaših „značajnih ušteda“ mi obični smrtnici ne možemo da zakažemo preglede po godinu dana. I da vam kažem gospodine ministre zbog čega Niš ne glasa za vas. Zato što vaše lopurde kad uhapsi neki PRAVI SUDIJA-TUŽILAC, vi ga pod hitno izvlačite iz zatvora i smeštate na kardologiju pod izgovorom loše se oseća.Možda neznate da i u Nišu postoji zatvorska bolnica. A kad se partiski član oporavi,ukinete mu pritvor i postavite na MESTO PREDSEDNIKA SKUPŠTINE GRADA NIŠA.Postupak u toku…

  11. Svak pacijent zna da je zdravstvo skupo. Predjite onda na privatnu praksu!

  12. Dok je skupo naplaćivao svoje usluge da „završi posao“ u državnoj bolnici , najviše kriminalcima, on nije izdavao fiskalne račune. Sad je malo obrnuo igrucu, može mu se da zeza bolestan narod koji je unapred već skupo platio i preplatio sve te usluge kroz dugogodišnje doprinose.

  13. Ministru Lončaru pacijenti da pošalju račune iz privatnih ordinacija, da vidi koliko su morali da plate zato što u državnim institucijama ne rade skeneri, nema mesta, nema dovoljno doktora i drugog medicinskog osoblja. A sve to je plaćeno kroz mesečne doprinose…

  14. Kada se izracuna koliko se mesecno placa osiguranje za 10 godina jedva se pokrije jedna operacija a mozda ni jedna sve zavisi koja je operacija u pitanju,moramo biti realni koliko sve kosta.

  15. 25g sam izdvajao u zdravstveni fond,a nisam ništa potrošio.Mogu li g-na MINISTRE,dobiti račun koliko je to para?!?Mogu li da dobijem nazad svoj novac ,jer VAMA ne verujem,da bih prebacio pomenute novce u privatni penzioni fond?SRAM VAS BILO

  16. Lepo doktore,Bolnica Dedinje naplacuje hiljadu ipo evra operaciju vena laserom.pojednoj nozi.Sta reci za 5u mafiju.Svi cutite.Sramota!!?

  17. Vratite nam otete penzije s kamatom,pa eto nama para da platimo lečenje kod privatnika,,ako se nedaj Bože razbolimo.

  18. Trebalo bi da i ti i tebi slični državni džabalebaroši svaki mesec dobijete račun koliko ste koštali državu za nerad.

  19. Није ово његов посао,већ посао РФЗО-осигурања народ је њима уплаћивао и уплаћује обавезно здравствено осигурање,и овом би требало да се води једна јавна дебата свих заинтересованих на РТС-у,који такође плаћају грађани

  20. Кошта колико треба да кошта, шта сад.Треба да нас гризе савест.Колико нас дерете кроз доприносе.

  21. Uplaćujemo zdravstveno osiguranje koje iz te kase pokriva naše troškove kada nam zatreba po fakturi zdravstvene ustanove. Da nije kasa prazna ???

  22. A kako će nam dati račun za gotov novac, koji smo morali dati na ruke lekaru, da bi nas operisao u državnoj bolnici za nekoliko dana, a ne za godinu- dve, po nekom rasporedu? Radi se o 2-3-5 hiljada evra, ministre.

  23. Ali prvo da mi daš punu platu,a ne da dajem za socijalno i zdravstveno, vama na lepe oči. Što da ne vidim šta plaćam,ma i da platim. Ali ako budem uopšte hteo i da vam dodjem.
    Hoćemo na tržište da izlazimo, ok.
    Al nemože jednostrano.

  24. To zvuči kao da smo svakog dana na bolničkom lečenju i ono što se godinama odbija zaposlenima na ime zdravstva to ne može da podmiri! Šta to toliko košta bolnicu dok smo tu na lečenju? Hrana užas, kreveti posleratni, posteljina užas, terapiju veċinom kupimo za ležeċeg pacijenta…. Stvarno ništa ne razumem. Tata mi nikada nije bio bolestan i kada je, kao penzioner, imao moždani udar, morali smo i skener i magnetnu da platimo privatno. Na skener bi došli na red ko zna kad, a magnetna nije postojala u bolnicu. Postavila bih pitanje ministru šta je sa novcem koji se mom ocu 40 godina odbijao od plate, a nije nikada koristio bolničke usluge? Koliko je takvih ljudi još….. Sram da Vas bude, ministre!!!!

  25. Važi, čim ispostave račun poreskim obveznivlcima koliko koštaju putovanja na kongrese i konferencije svaki čas, neretko samo u svojstvu slušaoca. Plaćeni hoteli i avionski prevoz, plaćene dnevnice dok su doktori i farmaceuti odsutni. Pa procena korisnosti takvog „usavršavanja“ za do dobrobit pacijenata. A onda recimo i koliko je svako pojedinačno uplatio u zdravstveni fond, a koliko potrošio na zdravstvenu zaštitu sebe i svojih izdrzavanih lica. Jedan od razloga zašto ovde nikada nece biti bolje je i što poreski obveznici ne traže da se polože računi na šta se porez troši, ili da kažu ne može, idemo u protest protiv bacanja našeg novca na šta god.

  26. Pošto oni odlučuju, izdavaće račune, a vama neće obrazložiti šta je sa vašim osiguranjima i penzijama. U svemu, njima je apsolutno nebitno šta bi ste vi želeli i šta mislite. snsovcima je dobro tu gde jesu i mogu da rade šta god, ali apsolutno šta god požele.
    Mi smo im prepustili celu državu. i pre nedelju dana, i pre pet meseci, i pre 12 godina.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.