Lončar uzima kredit Svetske banke od 70,7 miliona evra za prevenciju nezaraznih bolesti u Srbiji 1Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se danas sa delegacijom Svetske banke kako bi dogovorili detalje oko novog projekta „Prevencija i kontrola nezaraznih bolesti u Srbiji“, koji će se finansirati kreditom ove međunarodne institucije, vrednim 70,7 miliona evra, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Projekat će se, kako se navodi, prevashodno baviti primarnim sektorom zdravstvene zaštite i hroničnim nezaraznim bolestima.

„Ministar Lončar i specijalista za zdravstvo koji predvodi Svetsku banku Šuo Žang saglasili su se da je ovaj projekat logičan nastavak izuzetno uspešne saradnje Ministarstva zdravlja i Svetske banke, u okviru koje su, kroz nekoliko projekata, učinjeni značajni koraci u cilju unapređenja i osavremenjivanja zdravstvenog sistema Srbije u protekih nekoliko godina. Na sastanku su razmatrani struktura, dinamika i efektivnost projekta, a očekuje se da nakon ratifikacije u Narodnoj skupštini, njegova realizacija otpočne početkom sledeće godine“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari