Aleksandar Kolarov moraće na operaciju skočnog zgloba, nakon povrede ligamenata koju je zadobio u subotu na utakmici između njegovog Mančester sitija i Totenhema. Ovo je bio zvaničan debi Kolarova u Premijer ligi, s obzirom na to da je početkom leta prešao iz Lacija u engleski klub. Isprva se činilo da je Kolarov lakše povređen, ali je situacija bila jasna odmah nakon prvog poluvremena.

– Dobio sam udarac đonom u spoljnu stranu zgloba, ali mu nisam pridavao veći značaj i nastavio sam da igram do poluvremena, iako sam osećao bol. Kada sam u svlačionici skinuo kopačku, noga je odmah „buknula“, tako da nisam mogao da nastavim meč. Žao mi je što debi neće ostati u lepoj uspomeni. – rekao je Kolarov.

Očekivalo se da će zbog povrede zadobijene u desetom minutu utakmice na Vajt Hart Lejnu srpski reprezentativac morati da pauzira nedelju ili dve, kako bi se oporavio na adekvatan način, ali niko nije mislio da će biti reči o operaciji i pauzi od više meseci. Nakon dodatnih pregleda lekari su procenili da Kolarov mora na operaciju skočnog zgloba i odmor od čak tri meseca.

– Povreda je stigla baš u zao čas kada je trebalo da uigravamo novu ekipu. Sada je svima jasno zašto sam insistirao da imamo po dvojicu kvalitetnih fudbalera na svakoj poziciji – izjavio je menadžer Mančester sitija Roberto Manćini.

Izvesno je da levi bek srpske reprezentacije neće moći da učestvuje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i pomogne „orlovima“ da pobede reprezentacije Farskih ostrva, Slovenije, Estonije i Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari