edukacija ugostitelja i naložene su mere kako da se na najbrži način popravi higijena“, kazao je Ranković. On je naveo da je u kafićima neophodna i povremena dezinsekcija prostorija i mokrih čvorova, kao i deratizacija.
Prema rečima načelnice sanitarne inspekcije Šumadijskog upravnog okruga Milanke Mijatović, kontrolom obavljenom uzimanjem 86 briseva sa radnih površina, pribora i ruku zaposlenih, utvrđeno je postojanje mikroorganizama koji su odraz loše higijene, poput ešerihije koli, proteusa i citerobaktera.

edukacija ugostitelja i naložene su mere kako da se na najbrži način popravi higijena“, kazao je Ranković. On je naveo da je u kafićima neophodna i povremena dezinsekcija prostorija i mokrih čvorova, kao i deratizacija.
Prema rečima načelnice sanitarne inspekcije Šumadijskog upravnog okruga Milanke Mijatović, kontrolom obavljenom uzimanjem 86 briseva sa radnih površina, pribora i ruku zaposlenih, utvrđeno je postojanje mikroorganizama koji su odraz loše higijene, poput ešerihije koli, proteusa i citerobaktera.
Zbog nepoštovanja elementarnih uslova higijene, izrečene su četiri novčane kazne od 5.000 dinara i podneto je pet prijava sudiji za prekršaje protiv vlasnika ugostiteljskih objekata za prekršaje za koje je zakonom utvrđena novčana kazna od 200.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari