Roditelji učenika sa posebnim potrebama u Osnovnoj školi Kralj Aleksandar Prvi u Gornjem Milanovcu pobunili su se juče ujutro zbog loših uslova u kojima se održava nastava za njihovu decu. Roditelji zahtevaju od uprave škole humaniju sredinu, jer su deca smeštena u učionici koja je prepunjena polomljenim klupama i stolicama, sa oštećenim podom, a od nastavno-didaktičkih sredstava imaju samo kredu i tablu.

Kako je izjavila defektolog Zora Novaković, dodatne klupe su ubačene kako bi se održavala nastava iz veronauke. – Nedelju dana molim direktora da dođe i vidi gde radimo, ali se niko ne pojavljuje – rekla je Novakovićeva.

Roditelj Veselin Marsenićkaže da se sada u Srbiji posebna pažnja posvećuje hendikepiranim osobama, ali to ne važi i za decu u Gornjem Milanovcu, jer „su smešteni u staroj baraci bez elementarnih uslova“.

Škola Kralj Aleksandar Prvi nedavno je renovirana i sada raspolaže najsavremenijim prostorom u zapadnoj Srbiji, gde je smeštena kompletna uprava, a učenici sa posebnim potrebama su u izdvojenom objektu. Direktor škole Slobodan Pantićodgovorio je da nema drugih učionica, a da nastava veronauke ne može da se izvodi u hodniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari